Пореден опит да бъде разкрит кой е Сатоши Накамото, известен

...
Пореден опит да бъде разкрит кой е Сатоши Накамото, известен
Коментари Харесай

Пореден опит да бъде разкрит бащата на Биткойн - ето какъв е резултатът

Пореден опит да бъде оголен кой е Сатоши Накамото, прочут още като " бащата на Биткойн ". Създателят на най-голямата и най-скъпо оценена криптовалута в света не беше оголен в следващо дело, оповестява Reuters.

Вече най-малко е ясно кой сигурно не е Накамото, спряганият за купата Крейг Райт. Това се удостовери, откакто арбитър във Върховния съд на Англия и Уелс постанови, че австралийският компютърен експерт не е създател на Бялата книга на първата криптовалута, оповестена през 2008 година под псевдонима " Сатоши Накамото ".
 Крейг Райт ли е основателят на биткойн Сатоши Накамото
Спекулант или не: Това ли е основателят на биткойн?

Лондонски съд ще се произнесе

Организацията Съюз на отворените криптопатенти (COPA), от която са част компанията на Джак Дорси Block и американската криптоборса Coinbase, заведе дело против Райт предишния месец в опит да го спре да съди биткойн разработчици или да изисква права за интелектуална благосъстоятелност върху технологията.

След като откри, че доказателствата са незадоволителни, арбитър Джеймс Мелър съобщи, че ще бъде взето решение, че Райт не е Накамото, не е основателят на Биткойн, не е създател на " Бялата книга на Биткойн " и не е основал технологията зад криптовалутата, написа CoinDesk.

И по този начин, мистерията кой е " бащата на Биткойн " към момента остава забулена. И евентуално по този начин е по-добре.
 Биткойн се изкачи до нов исторически връх
Биткойн се изкачи до нов исторически връх

Предишният връх, които сложи най-голямата криптовалута беше записан при започване на този месец
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР