Най-голямата верига кафенета в света - американската Starbucks, обяви, че

...
Най-голямата верига кафенета в света - американската Starbucks, обяви, че
Коментари Харесай

Най-голямата верига кафенета в света слага такса за еднократните чаши в България

Най-голямата верига кафенета в света - американската Starbucks, разгласи, че поставя нови " еко такси " на обектите си в Българи. Така всеки, който избира да пие напитката си от чаша за еднократна приложимост ще заплаща с 10 стотинки над цената.

Допълнителната цена ще се прибавя към напитките, без значение дали са в пластмасови чаши, или в картонени. Новите правила към този момент са в действие.
 Starbucks възнамерява 1000 нови обекта в обичащата чай Индия
Най-голямата верига кафенета в света възнамерява 1000 нови обекта в обичащата чай Индия

Компанията ще отваря по едно кафене на всеки три дни

В обектите на Starbucks в България се оферират и разнообразни типове чаши за многократна приложимост, за които няма да се начислява спомагателната такса. От компанията прецизират, че за всички клиенти, които решат да донесат лична чаша, ще получат отстъпка от 50 стотинки от цената на напитката.

" Събраните средства за една година ще бъдат дарени на природозащитната организация WWF в поддръжка на идеята за разширение на мрежата от предпазени територии в България ", оповестиха за Money.bg от организацията.

От веригата кафенета разясняват, че концепцията на повишението на цените е да да се увеличи осведомеността на хората за нуждата от понижаване на отпадъците.

През 2019 година компанията приключи потреблението на пластмасови сламки и ги размени с картонени. Бяха въведени и специфични капачки за чашите, които да не изискват потреблението на сламки.

Скок на облагата

В края на предходната година Starbucks Corp., която има най-голямата верига кафенета в света, усили чистата си облага през четвъртото фискално тримесечие с 39%, а приходите си с 11% - като този индикатор доближи връх.

В известие на Starbucks се споделяше, че чистата облага за четвъртото тримесечие (приключило на 1 октомври) на финансовата 2023 година, е 1,22 милиарда $, или 1,06 $ на акция - при 878 милиона $, или 0,76 $ на акция, за сравнимия интервал на миналата година.

Печалбата без отчитане та еднократните фактори също възлиза на $1,06 на акция, надхвърляйки консенсусната прогноза на специалисти за $0,97 на акция.

За цялата фискална 2023 година чистата облага на Starbucks е повишена с впечатляващите 26%, до 4,12 милиарда $, а приходите са се нараснали с 11,6%, до 35,98 милиарда $.
 Американската верига кафенета Starbucks, със заведения и у нас, регистрира скок на облагата
Най-голямата верига кафенета в света, със заведения и у нас, регистрира скок на облагата

За тримесечие броят на кафенетата на веригата по света се е нараснал с 816
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР