Програмата за саниране не спира. Дори следващата година ще бъде

...
Програмата за саниране не спира. Дори следващата година ще бъде
Коментари Харесай

Регионалният министър отрече, че програмата за саниране спира

" Програмата за саниране не стопира. Дори идната година ще бъде още по-динамична с още повече скелета по българските блокове ". Това разгласи пред bTV министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Това му изявление внезапно контрастира с думите му отпреди няколко дни, че " През 2018 и 2019 година мъчно ще приключим със постройките, които понастоящем са утвърдени с контракти с Българската банка за развиване, с ресурса, който имаме. Негативът по програмата, който се насади по политически и други аргументи, не ни дава оптимизъм да ви кажа тъкмо каква ще е сумата през бюджета, който ще се одобри през 2018 година ".

Тогава Нанков сподели още: " В бюджета за 2018 година няма да се желаят средства за саниране на частни жилищни здания. Сключените до момента контракти с етажните собствености ще бъдат довършени по досегашните правила ".

Днес обаче министърът разгласи, че минимум 1000 здания ще се санират през 2018 година, а по плановете към този момент са оползотворени 1.06 млрд лв..

Що се отнася до желанието на държавното управление за въвеждане на тол такси по автомагистралите, министърът посочи, че от тол системата се чака най-малко 1 милиарда лв. доход. Ако системата се внедри, тя ще се изплати до 3 години.

Според министъра, автомагистрала „ Струма “ би трябвало " да бъде приключена в цялост " до 2023 година „ Имаме 5 пътни възела, имаме стопански зони, които ще бъдат построени, и ще има благоприятни условия за отмора “, добави Николай Нанков.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР