Програмата за деня в Буенос Айрес бе открита с двубой

...
Програмата за деня в Буенос Айрес бе открита с двубой
Коментари Харесай

Буенос Айрес: Представител на домакините сломи Фонини, Рууд продължава напред

Програмата за деня в Буенос Айрес бе открита с дуел сред Федерико Делбонис и Фабио Фонини, приключил в интерес на локалния любим. Фонини позволи проваляне в поредни сетове - 6:4 6:4, а с това и напусна конкуренцията в аржентинската столица при единиците, само че за сметка на това изявите му при каретата не престават и през утрешния ден. За Делбонис пък днешния обикновен триумф значи място измежду полуфиналистите и мач с поставения под номер едно - Каспър Рууд.

Мачът стартира на високи обороти, а Деблонис бе този, който по-често намираше опция да атакуна и нанасяше феномелни завършващи удари. Реализирал пробив още в откриващото подаване на Фонини, Федерико трябваше да отразява три брейкбола при резултат 3:2 в своя изгода. В този сериозен сервис гейм аржентинецът показва умна игра и с две поредни комбинации сервис-мрежа откри решение на създалата се обстановка, с цел да усили преднината си до 4:2. Връщане обратно за Фонини към този момент нямаше и не след дълго общият резултат бе открит в интерес на Делбонис.

Подемът на Делбонис продължи и във втория сет. Сходно на откриващата част, Федерико съумя да отмъкне противноковото подаване още в самото начало, което му даде сигурност и намали напрежението. Фонини обаче не бе споделил последната си дума и подсети за борбения си темперамент на корта. Италианецът откри сили да възвърне паритета за 3:3, но това бе последният миг в дуела, когато самодейността бе в негови ръце. Последва безспорна доминация от страна на представителя на домакините Делбонис и не след дълго той напусна корта в ролята на победител.

За да си обезпечи среща с Делбонис, Каспър Рууд трябваше да преодолее съпротивата на различен аржентиски играч, а точно Федерико Кория. Макар да се сблъска с редица трудности по пътя към триумфа, Рууд въпреки всичко не позволи изненадата да бъде реалност и пречупи съперника си след 6:3 6:4. Без да пропуща точка за пробив, международният номер 9 сподели още постоянен начален удар, само че играта му сигурно е надалеч от високото ниво, на което сме привикнали да бъде.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР