Програмата Топъл обяд“, която bTV подкрепя, помага на децата от

...
Програмата Топъл обяд“, която bTV подкрепя, помага на децата от
Коментари Харесай

Програмата „Топъл обяд“: Как БЧК помага на най-малките ученици?

Програмата „ Топъл обяд “, която bTV поддържа , оказва помощ на децата от столичният квартал „ Люлин “.

Часът е малко преди 12, когато столовата на 97 СУ „ Братя Миладинови “ се изпълва с възпитаници. Всички те са част от програмата на БЧК.

Безработицата в Долни Цибър е една от най-високите у нас

Михаил е в шести клас, а Никол – в трети. Въпреки че имат потребност от поддръжката на тази обществена акция, те не се усещат изолирани от останалите деца.

Снимка: bTV

„ Когато сме в учебно заведение, обичаме да си приказваме, както и да седим в библиотеката “, изяснява Михаил Константинов.

„ Един от обичаните ми моменти е времето за обяд, както и когато стане 13 часа – да си играем с нашите другари “, споделя и Никол Стоянова.

Децата в програмата най-често са с родители без работа или с ниски приходи

Мишо и Никол са част от програмата „ Топъл обяд “ от друго време, само че и двамата виждат нейните изгоди.

Благодарение на тази акция учениците не просто се хранят, а стават част от общественост, счита учебната психоложка Десислава Колева.

Кампанията се организира за четвърта поредна година

За 20 години, в които съществува тази стратегия, тя е помогнала на съвсем 24 000 български деца. За тази година са включени 1755 деца от цяла България, а в София – 100 възпитаници от пет учебни заведения. Подбират се от регионалните структури на БЧК, обществените служби на съответния район, както и Регионалните ръководства на образованието по места.

Въпреки че са определили на кои деца ще оказват помощ през актуалната 2024 година, програмата „ Топъл обяд “ на БЧК продължава. Всеки, който желае да помогне, може да го направи с паричен превод на сметка на БЧК или със SMS.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР