Програма минимум - бюджет, приети закони и чак тогава да

...
Програма минимум - бюджет, приети закони и чак тогава да
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Програма минимум е бюджет и закони, а максимум - експертен кабинет

" Програма най-малко - бюджет, признати закони и чак тогава да отиваме на избори и да се започваме изначало. Програма най-много - с разсъдък да се направи положително политическо експертно държавно управление. Те специалистите са политици, в случай че е доста добър специалист, той си седи във компанията и си изкарва парите, едва ли му се занимава с такава работа.
Прочетете още
Няма прогрес по държавно управление, има прогрес по управническа стратегия за държавно управление ". Тази равносметка направи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов часове откакто организира лидерска среща с представителите на ПП-ДБ и сложиха темелите за бъдеща взаимна работа.

" Днес имахме лидерска среща с нашите съперници на изборите ", разгласи той на брифинг след съвещание на парламентарната група на партията.   " Може да се откри едно обикновено ръководство, даже за малко ", сподели още той и добави, че няма човек, който да каже, че през последните 2 години нещо е по-добре.

" Да не оставяте с усещане, че не сме съперници или, че не сме съперници, или че нещо се трансформирало в твърдостта на двете партии. Благодарих, че одобриха срещата - води се диалог по тематики, които в идната седмица-две би трябвало да бъдат решени. Днес Гърция получи още 10 милиарда по проекта за възобновяване. Ние продължаваме 2 г след разграждането на приблизително положително ръководство единствено задатъци ", съобщи Борисов след утринната среща с ПП-ДБ.

Според него ПП-ДБ не са подготвени да отговорят на диалогичността на ГЕРБ. И още веднъж настоя да види имена за кабинет преди връчването на мандата. " Или с наш състав на кабинет, или с техен. Ако го няма дотогава, ще предложим наше държавно управление на малцинството. Затова е, не от любознание, а да забележим би ли могло да се сдобри нещо положително откакто имаме обща управническа стратегия ", разгласи Борисов. Според него след консенсуса по значимите тематики, " във всички случаи ще се разберем и в останалите тематики - спорт и просвета. За Шенген би трябвало да се стегне границата и да се създадат доста неща, това е като еврозоната - не е елементарно да се направи, бе елементарно преди 2 година, когато влязохме в европейския съюз ", съобщи той по отношение на целите.

Десислава Атанасова също настоя ПП-ДБ да показват лист и състав и конструкция на Министерски съвет.

" Омръзна ни да четем прогнози и в този момент като пристигна сметката - близо 7% недостиг, милиарди задължения. Затова съм удовлетворен, че изключително с Асен Василев може да се работи, тъй като той усеща какво са сбъркали и по какъв начин би трябвало да се поправи. Такова чувство имам ", съобщи Борисов най-после.

" Добрата вест е, че заради застъпването стар-нов интервал има опция финансовата стратегия да бъде заместена с европейско финансиране. Не са времена, в които да харчим милиарди от бюджета даже за потребни неща ", съобщи зам. -председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в коментар за финансовата рамка. Той прикани идващите дни да бъдат употребявани за оптималната кохезия сред стратегиите на ГЕРБ и ПП-ДБ.  " Чел съм всички стратегии. Няма да разясня забележки. Ще настояваме за професионален метод ", съобщи още той.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР