Прогнозите за цените на горивата за близкия месец не са

...
Прогнозите за цените на горивата за близкия месец не са
Коментари Харесай

Шефът на петролната асоциация: Горивата ще поскъпват още през август

Прогнозите за цените на горивата за близкия месец не са приятни . Пазарът е спокоен, само че с трендове към повишение. А вгуст ще сме с цени по-високи от юли сигурно. “

Това предвижда ръководителят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев пред “. Той разясни, че няма да се стигне до миналогодишните цени, само че това зависи от държанието на пазара.

„ Представете си, че нещо стане в Черно море и котировките скочат извънредно. Със сигурност това, което видяхме през юли, е относително на ниска цена спрямо това, с което ще посрещнем септември, разясни Терзиев.

Вносът на подготвени артикули е по-скъп от горивото, което можеш да купиш от България . „ Пазарът е много мощен. Лятно време се продава доста. Ако се случи нещо, ние ще разберем, когато към този момент е реалност. Аз не считам, че има дефицит на горива. Не знам би трябвало ли да се отхвърляме от дерогацията за съветския нефт. Има едни хора, които в този момент са в отпуска и приказват. „ Те с цел да приказват, има два разновидността – или знаят освен това от нас, или по този начин им е казано да приказват. Със сигурност цените ни са най-ниски преди налози. Както на колонка, по този начин и на едро. Нашата рафинерия храни сега 80% от българския пазар . Тази рафинерия би трябвало да работи в най-хубавата си форма, с цел да има такива цени “, разяснява още шефът на асоциацията. „ Нито един автомобил не пита дали горивото е от арабски петрол, дали е с ирански от Близкия изток, дали ще е с казахстански или съветски. Когато възпламени, пита дали горивото е качествено, а пък притежателят на автомобила пита дали е на ниска цена, заключи Живодар Терзиев.

Цените на петрола вървят към нарастване за шеста поредна седмица, откакто Саудитска Арабия и Русия оповестиха, че ще продължат да добиват и изнасят по-малко нефт и през септември, съобщи Ройтерс. Фючърсите за сорта Брент от Северно море, референтен за европейския пазар, прибавиха 30 цента до 85,44 $ за барел.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР