Прогнозите за растежа на световното търсене на петрол са стабилни

...
Прогнозите за растежа на световното търсене на петрол са стабилни
Коментари Харесай

ОПЕК запазва прогнозите за ръст в търсенето на петрол въпреки високите цени

Прогнозите за растежа на международното търсене на нефт са постоянни за 2022 и 2023 година, сочи месечният отчет на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК), представен от Франс прес.

Растежът на международното търсене на нефт през 2022 година остава без смяна по отношение на оценката от предишния месец на ниво от 3,1 милион барела дневно при общо търсене от 100,03 милиона барела дневно, акцентира организацията в отчета си за септември.

Тази прогноза регистрира спомагателен напредък на търсенето вследствие на неотдавна зародила наклонност за потребление на повече гориво за произвеждане на сила, изяснява ОПЕК.

Търсенето в страните от Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) се чака да нарасне с 1,6 милиона барела дневно през 2022 година - съвсем колкото и в страните отвън Организацията за икономическо сътрудничество и раз (1,5 милиона барела на ден).

За 2023 година упованията за растежа на търсенето на нефт също остават без смяна по отношение на отчета от предишния месец, на ниво 2,7 милиона барела дневно, тласкан от страните отвън Организацията за икономическо сътрудничество и раз, чието търсене се чака да нарасне с 2,1 милиона барела дневно. Прогнозата е общото търсене да доближи 102,73 милиона барела дневно, което е над нивото от преди пандемията.

Търсенето на нефт през 2023 година се чака да бъде подкрепено от все по този начин солидни стопански достижения в главните страни потребителки, от евентуалните усъвършенствания, свързани с рестриктивните мерки поради КОВИД-19, както и от по-малката геополитическа неустановеност в миг, когато войната в Украйна продължава, показва картелът.

Организацията е на мнение, че международният стопански напредък би трябвало да остане мощен, на ниво 3,1 на 100 през 2022 година

ОПЕК акцентира по-специално, че потребителските разноски като стойност през последните месеци са били по-големи от предстоящото.

Усещането за намаляване на стопанската система наподобява е било обезщетено до момента от комбиниране от ограниченията за обществена протекция в напредналите стопански системи, нарастването на заплатите, усилване на потреблението, финансирано от дълга в Съединени американски щати, както и от посягането към спестяванията от страна на потребителите, се споделя в отчета. ОПЕК акцентира и подема в международния туризъм.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР