profit.bgHyundai анонсира първото в света въплъщение на технологията за пръстови

...
profit.bgHyundai анонсира първото в света въплъщение на технологията за пръстови
Коментари Харесай

Броени месеци до първата кола, отключваща се с пръстов отпечатък

profit.bg

Hyundai анонсира първото в света олицетворение на технологията за пръстови отпечатъци за блокиране/разблокиране на достъпа до автомобил.

По уверения на производителя, за първи път тази технология ще бъде употребена в извънградския автомобил Santa Fe 2019. Той ще се появи на пазара през първото тримесечие на 2019 година

За да получи достъп до колата, водачът ще би трябвало да допре палец до сензор, ситуиран на дръжката на вратата. Закодирана информация за отпечатъка на пръста ще го разпознава, след което ще даде достъп до автомобила.

Самото запалване на колата също ще се реализира посредством отпечатък на пръста. Допирате го и готово – моторът е включен!

Смарт кросоувърът Santa Fe 2019 ще предложи и система, основана на изкуствен интелект. Тя ще настройва разнообразни функционалности, самостоятелно за притежателя на возилото. Ще ги запомня и ще ги възпроизвежда, според от събитията.



Пример? Седалката ще запомня биометрична информация за индивида, който седи на шофьорското място. В сходство с нея ще се избира най-удобното състояние на тялото и ще се конфигурират огледалата.

Специалистите от Hyundai са основали много необикновена технология за сравняване на отпечатъци. Тя работи на правилото на сравняването на електрически импулси в разнообразни елементи от възглавничката на пръста. Така се предотвратява рискът от взломяване.

Hyundai твърди, че вероятността от неправилно различаване на пръстовите отпечатъци от страна на системата възлиза на 1 към 50 000. Т.е. системата е 5 пъти по-ефективна, съпоставено с до момента употребяваните технологии за различаване на притежателя на колата.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР