profit.bgДа бъдеш домакин на голямо спортно събитие може да бъде

...
profit.bgДа бъдеш домакин на голямо спортно събитие може да бъде
Коментари Харесай

Катар настанява гостите за Световното във временни плаващи хотели

profit.bg

Да бъдеш хазаин на огромно спортно събитие може да бъде преимущество за стопанската система на една страна, само че се изисква и подготовка, обвързвана с повече места за настаняване и подобаваща инфраструктура.

А какво става, откакто всичко свърши? Сградите постоянно остават празни и не се употребяват. И защото Катар ще бъде хазаин на Световната купа по футбол през 2022 година, страната би трябвало да удвои броя на предлаганите хотелски стаи и жилища за посетители с най-малко 140 нови здания.

За да успее да събере тълпите футболни почитатели, финландската компания Sigge Architect и строителната компания Admares създават опция на обичайните жилища.

Фирмите ще построят 16 плаващи хотела на остров Qetaifan North, покрай интернационалния стадион Lusail, където ще се проведат откриващите и финалните мачове.



След Световното състезание хотелите могат да бъдат преместени до всяка крайбрежна зона с вода, дълбока най-малко 4 метра. Това решение подсигурява, че стаите няма да стоят празни след шампионата, а хотелът може да се употребява за други събития, нуждаещи се от краткотрайно настаняване.

Това обаче идва и със своите провокации пред архитектите. Те би трябвало да построят постройките по стандарти, които да могат да отговорят на условията на разнообразни страни, в които по-късно ще бъдат превозени.



 

Хотелите ще разполагат с общо 1616 стаи (101 на хотел), всеки ще има ресторант и бар. Естетиката е минималистична, смесвайки топли цветове и бели стени. Екстериорът е повлиян от локалните обичаи.

Материалите са определени по този начин, че да устоят в морската среда и да дават отговор на изискванията за резистентност. Всяка постройка ще се зарежда от слънчева сила и ще се сглобява, тъй че да се сведе до най-малко въздействието върху околната среда.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР