Професорът представи своята прогноза пред изданието The National Interest. Първата

...
Професорът представи своята прогноза пред изданието The National Interest. Първата
Коментари Харесай

Изтръпнахме! България Е В Окото На Бурята! Експерт По Сигурността: Още През 2018 Третата Световна Война Ще

Професорът показа своята прогноза пред изданието The National Interest. Първата страна в листата му е КНДР. " Успехите на Северна Корея в създаването на балистични ракети сътвориха извънредно рискова обстановка ", отбелязва професорът, написа Дарик.

Вторият район в листата му е Тайван. Наскоро китайският посланик Ли Кексин съобщи, че Пекин " ще сплоти Тайван " с военна мощ в деня, когато на острова дебаркират американски военни кораби. " Отношения, изискващи предсказуемост и деликатна дипломация, Китай и Съединени американски щати наподобява са подготвени да оставят на неопределеността, която може да докара до унищожителен спор ", счита Фърли.

Следващата в листата е Украйна. Експертът напомня, че примирието в Донбас непрекъснато се нарушава, а митингите в Киев и " дивашката история " към Михаил Саакашвили пораждат подозрения за стабилността на настоящето украинско държавно управление. Според Фърли рухването на украинското държавно управление може да докара до редица последствия, които може да изострят рецесията - по-специално на власт в Киев може да дойдат ултрадесни сили, поради които спорът в Донбас да избухне с нова мощ.

Професорът преглежда и сюжета, при който Москва ще ускори наличието си в Украйна прикрах на сегашната власт, което на собствен ред може да докара до огромно военно опълчване сред Русия и Запада. Четвъртият район, където евентуално може да избухне Трета международна война, Фърли показва южния фланг на НАТО - по-специално Турция.

По думите му отделянето на Анкара от Европейски Съюз и Съединени американски щати и доближаването й с Москва е предвестител за основна смяна на салдото на силите. Нито Турция, нито Русия, нито Съединени американски щати считат войната за рационален метод да се позволи създалата се обстановка, акцентира създателят. Но смяната на равновесието на силите може да повлияе върху събитията в Сирия, Ирак, Иран, на Балканите и в Кавказ. Списъкът на Фърли приключва с Персийския залив.

Той обръща внимание на борбата сред Саудитска Арабия и Иран. Професорът напомня, че в районът и преди е имало спорове, само че те не са прераствали в международни войни. " Но Ер Рияд даде ясно да се разбере, че е подготвен да построява дипломатическа и военна коалиция против Иран, в която по опция да се включи и Израел. На фона на това по какъв начин Русия още веднъж отстоява позициите си в района, елементарно е да си представим по какъв начин всичко това ще премине в опълчване сред двете свръхдържави ", уверен е експертът.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР