Професорът и доктор на историческите науки Ангел Димитров ще бъде

...
Професорът и доктор на историческите науки Ангел Димитров ще бъде
Коментари Харесай

Проф. Ангел Димитров оглавява Комисията за преговори с Македония

Професорът и лекар на историческите науки Ангел Димитров ще бъде ръководител от българска страна на екипа, който ще взе участие в мултидисциплинарната комисия на паритетен принцип с Република Македония. По силата на контракта за добросъседство, комисията ще разисква и взема решение исторически, просветителни и други въпроси. Вицепремиерът Екатерина Захариева сподели:

„ Г-н Димитров – това е нашият пръв дипломат в Скопие, също по този начин и дипломат в Белград. Той е създател на най-задълбочената монография на актуалната политическа история на нашата прилежаща страна. Зам.-председател на Комисията е доцент Наум Кайчев, който е също е с дипломатически опит. Бил е наш общоприет консул в Битоля и Торонто и е член на Македонския теоретичен институт, един от учредителите на Българското съдружие на родовете от Македония “.

От своя страна професор Ангел Димитров акцентира, че осъзнава отговорността, която поемат българските представители в смесената комисия:

„ Давам си сметка, че с сътрудниците от Република Македония ще имаме тежки диалози. Надяваме се, че техният състав на комисията е селекциониран по този начин, че да даде късмет за обикновено развиване на диалозите. От наша страна ние ще демонстрираме тази доброжелателност, която е залегнала в контракта за другарство и добросъседство “. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР