Основният ремонт на Дунав мост при Русе трябва да започне

...
Основният ремонт на Дунав мост при Русе трябва да започне
Коментари Харесай

АПИ: Ремонтът на Дунав мост при Русе трябва да започне колкото се може по-скоро

Основният ремонт на Дунав мост при Русе би трябвало да стартира колкото се може по-скоро, защото оборудването е в недобро положение и не трябва да се отсрочва повече. Сега е строителният сезон и работата би трябвало да стартира допустимо най-скоро без да се стопира трафикът.

Около това се сплотиха ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Йордан Вълчев и инж. Венцислав Атанасов, член на УС на АПИ, кметът на Община Русе Пенчо Милков, заместник-министърът на превоза и известията Димитър Недялков, началникът на кабинета на министъра на районното развиване и благоустройството Кирил Габеров, представители на Министерство на вътрешните работи от пътна и гранична полиция, на фирмата-изпълнител на ремонта и на строителния контрол и други

На срещата изпълнителят на обекта акцентира, че има подготвеност да стартира работата на обекта и ремонтните действия ще се правят без прекъсване на придвижването като трафикът ще се контролира със светофар. Ще се работи всекидневно по 10-12 часа дневно, през светлата част от денонощието. Габаритът и височината на оборудването не разрешава безвредна работа през нощта. Ако осъществяването на някои строителни действия обаче постанова цялостно прекъсване на трафика, то ограничаването ще се вкарва през нощта, с цел да не се затруднява пътуването.

Работният развой ще се провежда и прави по този начин, че транспортните средства да минават в двете посоки в платното, в което не се извършват строителни работи. Безопасността на пътуващите и на строителите на обекта е най-важна и за всяка смяна в организацията на придвижване жителите ще бъдат уведомявани навреме, с цел да могат да възнамеряват пътуването си.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР