Професор Петър Тодоров, член на съвместната българо-македонска Комисия по историческите

...
Професор Петър Тодоров, член на съвместната българо-македонска Комисия по историческите
Коментари Харесай

Македонска провокация: Ако Гоце Делчев е българин, защо трябва да го честваме заедно?

Професор Петър Тодоров, член на взаимната българо-македонска Комисия по историческите и просветителните въпроси, счита, че политиците не би трябвало да слагат периоди, в които би трябвало да се откри решение за Гоце Делчев, както е направил българския министър председател Бойко Борисов, който уточни октомври като краен период.
,,Единственото наложително на този свят е да се почине, а дали ще вземем решение до октомври ще покаже времето. Най-добре е политиците да не ни притискат и да не слагат периоди, тъй като това е контрапродуктивно за самата полемика, тъй като в тези условия политиците от двете страни работят под напън, че би трябвало да се реализира нещо и тогава има огромен риск да се вземат неприятни и несъответстващи решения, които може да бъдат контрапродуктивни “, съобщи Тодоров, представен от ``Фокус ".

Тодоров сподели, че в случай че Гоце Делчев, една от най-значителните персони в историята, бъде разгласен за българин, македонците няма да имат съображение за какво да означават паметта му.

,,Тъй като, в случай че той е бил българин, не виждам причина за какво ние, македонските жители, бихме имали съображение да означаваме паметта му “, уточни историкът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР