Професор Eмил Митрополитски – артист-солист на Музикалния театър си отиде

...
Коментари Харесай

Почина артист-солистът на Музикалния театър проф. Eмил Митрополитски |

Професор Eмил Митрополитски – артист-солист на Музикалния спектакъл си отиде през днешния ден. Тъжната вест оповестиха от Държавен Музикален и Балетен Център - София. 

Публиката ще запомни превъплъщенията му като Франк от “Прилепът ”; Аякс I от “Хубата Елена ”; Карл Стефан от “Графиня Марица ”; Театралният котарак от “Котки ”; Апостол Петър от “Исус Христос Суперзвезда ”; кметът Пьолкерти от “Виктория и нейният хусар ”; Каглер от “Виенска кръв ”; Фери Бачи и княз Леополд-Мария от “Царицата на чардаша ”; клоунът Пинели от “Принцесата на цирка ”; Спетли и Брасет от “Лелята на Чарли ”; Шулц от “Кабаре ”; режисьорът Сесил Демил от “Булевардът на залеза ” и доста други. С трупата на Музикалния спектакъл е бил на турнета в Германия, Холандия, Австрия и Швейцария. Озвучавал е редица документални и игрални филми.

Емил Митрополитски приключва “Актьорско майсторство ” в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов ” в класа на проф. Николай Люцканов. Паралелно учи и в Средното музикално учебно заведение “Любомир Пипков ”- София във вокалния клас на Георги Кузманов. Преди да се посвети на сцената на Музикалния спектакъл дълги години е актьор в трупата на Драматичен спектакъл “Драгомир Асенов ”- Монтана, където изиграва над 60 функции. От 1998 година преподава “Сценична тирада ” в НАТФИЗ „ Кр. Сарафов ”, където получава научна степен “Доктор ” и званието “Професор ”. Преподавал е в Скопие, Македония, в Драмски факултет към университет “Св. св. Кирил и Методий ” и в Националната музикална и театрална академия в град Вилнюс, Литва.

Поклон пред паметта му!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР