Професия лъжец на варненския театър гостува на сцената на Театъра

...
Професия лъжец на варненския театър гостува на сцената на Театъра
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: варненски театрален гастрол в София

„ Професия измамник ” на варненския спектакъл гостува на сцената на Театъра на армията довечера. Теди Москов споделя за постановката си - " Опитал съм се да поднеса една театрална и занимателна позиция към двояките неща от историята ни, като дръзвам да допускам, съм намерил подобаващата форма за това ". Мариус Куркински излиза за стотен път с моноспектакъла „ Черното пиле ”.

На 19 април “Черното пиле ” излиза в Зала 1 на НДК. Представление номер 100 е отдадено на 100-годишнината от рождението на огромния български публицист Николай Хайтов. В моноспектакъла Мариус Куркински сплотява три превъзходни описа на Хайтов - „ Мерак “, „ Пазачът на овесената равнища “ и „ Черното пиле “. Актьорът продължава да се взира в душевността на българина - с неговата мощ и предпочитание да се пребори и със самия себе си.

В спектакъл „ Невена Коканова ”-Ямбол се готвят за премиерата на „ Котка върху парещ ламаринен покрив ”. На 21 април е първата среща с публиката. С постановката на Бойко Илиев е част от програмата, с която театърът отбелязва седмото си десетилетие.

След 30 години Иван Добчев още веднъж ни среща с „ Чайка ”. Пиесата на Чехов в този момент стъпва на сцената на Пазарджишкия спектакъл.

Иван Добчев продължава борбата, почнала в театрална работилница Сфумато за изкуство, което не обслужва, не гъделичка фена и не се стреми да се хареса непременно. А „ Чайка ” е тъкмо от тези сюжети, които теглят фена към нещо по-голямо. Иван Добчев се завръща към пиесата със своите студенти и актьорите Койна Русева и Асен Блатечки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР