Професионалният боксьор Йосиф Панов – Пепелянката набира скорост с всеки

...
Професионалният боксьор Йосиф Панов – Пепелянката набира скорост с всеки
Коментари Харесай

Йосиф Панов – Пепелянката: Надявам се да нокаутирам Муса Гари

Професионалният боксьор Йосиф Панов – Пепелянката набира скорост с всеки минал мач. 24-годишният плевенчанин е в невероятна серия от 15 следващи победи, а в събота вечер излиза против доста рисков противник. Бившият младежки национал ще се бие против французина Муса Гари (10 победи, 1 с нокаут, 2 загуби и 2 равни). Панов ще взе участие в главната боксова борба на огромната галавечер в Пловдив. Шоуто, което ще бъде съпроводено от музикална стратегия, ще се организира на Античния спектакъл, а началото на конфликтите е 19.30 ч.

- Йосиф, това ли е най-трудният противник във вашата кариера досега?
- Гари има положителен връх, само че Стилиян Костов беше най-синият ми противник. Тогава се бихме 10 рунда за купата на България в подгряващ мач на Кубрат Пулев. Сега бях доста фокусиран в подготовката за французина. 2-седмици упражнявах особено за него. По нов метод, тъй като нямахме видео информация от youtube. Разузнахме част от негови тренировки и мачове от къси клипове в Инстаграм. Висок противник, който употребява и пласира бързи леви-десни прави.

- Какъв ще бъде ключът към триумфа?
- Най-важното е да запазя успокоение и да пъдя успеха. Да хвана момента и да санкционира Гари. Има осем рунда, в които би трябвало да разпределя силите. Ще изчакам комфортния миг. Надявам се да приключа този мач с нокаут и да си направя играта. Ще бъда съществена среща за бокса, което ме стимулира в допълнение, тъй като ще бъда пред Богдан Дину в програмата. Дойде моментът да се удрям с класни чужденци.

- Преди какъв брой време разбрахте, че ще се биете на огромната галавечер в Пловдив?
- В началото на август ми споделиха, че ще имам мач. Преди това поддържах по-леко форма. Много добре се усещам. Имаме проект с моя треньор Александър Владимиров. Наблегнахме на издържливостта. С килограмите към този момент всичко е тъкмо, макар че имах проблем поради изолацията. Бях качил много. Трябваше да смъква 11 кг за този мач. Още малко остава.
 - Как и къде тренирахте по време на пандемията?
- Опитах се да се сготвям в нас. Това беше неточност, тъй като беше студено, а аз не загрявах вярно. Дори прищипах нерв в кръста. 20 дни не можех да се сготвям. Обърнахме съществено внимание на казуса. Отидох при един правач чак до Разград. Помогна ми индивидът. Гласувах му доверие поради рекомендацията на моя управител Васко Алексеев.

- Колко сериозен беше казусът?
- Докторите ми споделяха, че не е нещо съществено, само че след всеки спаринг постоянно трябваше да отпущам нерва. Изпитвах болежка и беше ми мъчно да върша ескиважи и други неща с кръста. Радвам се, че съм здрав и популярност богу се оправям със обстановки с помощта на другари и фамилията.

- Какви са вашите проекти до края на годината?
- Това е вторият ми мач за годината. Първият беше през февруари на галавечерта Профешънъл боксинг чалиндж, проведена от Дани Дамянович. Не знам какво ще следва. Засега мисля единствено за тази среща. Ако го победя, ще се отрази добре за рейтинга.

- Кога се чака да се биете на огромна галавечер в родния ви град Плевен?
- За тази година няма по какъв начин да стане. Радвам се, че с моя треньор Александър Владимиров имаме другари в града, които постоянно са подготвени да оказват помощ за моето развиване и за клуба. Това са ветеринарна клиника Изавет, компания Мови и Красен Кръстев, плевенският предприемач Камен Лозанов, Ники Фешън. Използвам опцията, с цел да им изкажа нашата голяма признателност за доверието. За огромен скок се нуждаем от поддръжката на сериозен промоутър като Ивайло Гоцев. Той провежда огромни събития, на които можем да избухнем.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР