Професионалната реализация на дипломираните висшисти в България ще се проследява

...
Професионалната реализация на дипломираните висшисти в България ще се проследява
Коментари Харесай

МОН следи дали висшистите си намират работа

Професионалната реализация на дипломираните висшисти в България ще се наблюдава и проучва. Целта е да се реализира качествена връзка сред образованието, публичните потребности и условията на пазара на труда, оповестяват от пресцентъра на МОН.

Това планува съглашение сред Министерството на образованието и науката и Европейската комисия. Анализът ще се прави в границите на плана GRADE, финансиран по стратегия " Еразъм+ " .

Проектът е направен в сходство с Препоръката на Съвета на Европейския съюз по отношение на следенето на приключилите от 2017 година. С нея страните членки се ангажират да събират информация от висшисти и приключили професионално обучение и образование, която е сравнима на европейско равнище.

България е утвърдена за присъединяване във втората фаза на плана EUROGRADUATE, финансиран по Програма " Еразъм+ " . Очаква се въз основа на резултатите от осъществяването на плана GRADE да се сътвори национална система за следене на приключилите висше обучение в България.

Обект на плана GRADE ще бъдат приключилите през академичната 2020/2021 година, както и дипломираните през академичната 2016/2017 година.

Една от главните цели на европейската самодейност е да се реализира съпоставимост на националния разбор на резултатите от събраните данни и да се усъвършенства качеството на ограниченията за следене на приключилите в европейското просветително пространство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР