Проф. Николай Радулов, преподавател в Нов български университет, Департамент Национална

...
Проф. Николай Радулов, преподавател в Нов български университет, Департамент Национална
Коментари Харесай

Проф. Николай Радулов: Имотите са само начало. Банковите сметки са следващото, което ще изскочи

Проф. Николай Радулов, учител в Нов български университет, Департамент " Национална и интернационална сигурност ", някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи., съобщи в изявление за " Епицентър.бг ", че след " Апартаментгейт " ще стартира да излиза информация за сметки на наши видни съграждани в разнообразни банки.

Още преди година в диалози с хора от специфичните служби на Съединени американски щати съм чувал, че те доста добре знаят кой какви сметки има и в кои банки. Това е идващото, което ще изскочи, тъй като корупцията в България към този момент по никакъв метод не се връзва нито с проектите на Европейския съюз, нито с тези на Съединените щати. С държанието си властта несъмнено настройва хората анти-НАТО, анти-ЕС. Това не остава неусетно, съобщи Радулов.

Той не загатва имена, само че споделя: " от диалози с непознати сътрудници, мога да кажа, че става дума за великански сметки от 100, 200, 300 милиона и нагоре - в Швейцария, в Арабските емирства и други "

Следващата стъпка ще покаже, че даже когато имаме офшорни компании ние, българите, не ги използваме за това, за което голяма част от останалия свят ги употребява, счита специалистът по национална сигурност.

И в западния свят има офшорни компании, като прословутата компания на Георгиус Георгио, която след това пет пъти си смени притежателя и най-после се оказа принадлежаща на един международно прочут състезател. Като че ли никой не чу тези метаморфози и дори споделиха какъв брой хубаво било, че този международен скиор ще отиде в този наш прочут курорт, разяснява Радулов.

Дори да се вгледаме в очевидни сметки в България, ще разберем, че техните притежатели и задачите им фамилии са живели с по 100-200 лв. на месец през последните години. Не е обяснимо по какъв начин един настоящ министър преди да стане министър е икономисал 300-400 000 лв. в случай, че напълно малко е работил в задгранична компания и никой не споделя каква е била заплатата му. По един милион на година? Тези въпроси ще излязат още веднъж нескрито. Все отново си мисля, че е добре да не излязат преди европейските избори. Има риск това да се трансформира в една политическа вакханалия. Абсолютно съм убеден, че това, което може да излезе за едните - за тези отдясно или които се вършат, че са отдясно, може да излезе и за тези, които са отляво. Това ще хвърли страната в страховит безпорядък. Според мен това би трябвало да стане последователно, само че непреклонно. Защото парите в тези офшорни сметки са на всички нас. А ние се чудим къде са отишли 16 милиарда, простени от Национална агенция за приходите, разяснява Радулов.

Според него снежната топка е станала прекомерно огромна, нараснала е скоростта си и стремително се носи надолу. " Всякакви опити - един подал оставка, различен излязъл в отпуск, трети се отказал от мястото си в Народното събрание, е все едно да гасиш огън с бензин. Това добавя усещането, че тези хора са отговорни за освен това от покупката на евтини жилища ", съобщи още Радулов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР