Проф. Николай Драчев подаде оставка като ректор на Националната художествена

...
Проф. Николай Драчев подаде оставка като ректор на Националната художествена
Коментари Харесай

Художествената академия остана без директор

Проф. Николай Драчев подаде оставка като ректор на Националната художествена академия по време на днешното съвещание на Академическия съвет. Причината - над 200 преподаватели и чиновници в Националната художествена академия останаха без заплати през ноември и декември, написа dir.bg. Ректорът твърдеше, че повода е в дребния бюджет на образователното заведение и многото разноски. Просветният министър Красимир Вълчев отговори, че парите са отишли за поправки и че министерството не може да отпусне още средства.

" Тази оставка въпреки всичко би трябвало да бъде призната от Общото заседание, планувани са избори за 15 януари, само че сега разсъждаваме върху разнообразни благоприятни условия за излизане от тази спешна обстановка. Имаше доста тежко тричасово разискване, което в последна сметка не обясни доста нещата. Остават доста повдигнати въпроси. Няма изясненост в отговорите и по тази причина мисля, че разумно се стигна до тази обстановка ", сподели проф. Петер Цанев, член на съвета пред БНР.

От пресцентъра на Академията оповестиха, че е образувана комисия от членове на Академическия съвет, която ще организира диалози с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев за решение на проблемите в Академията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР