Проф. Кантарджиев кои хора трябва да внимават, когато започнат да

...
Проф. Кантарджиев кои хора трябва да внимават, когато започнат да
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев: Хора с болки в гърлото, течащ нос и температура да не сядат на трапезите

Проф. Кантарджиев кои хора би трябвало да внимават, когато стартират да честват Коледа и Нова година.

Хората, които имат болки в гърлото, течащ нос и температура да не сядат на празничните трапези. За това прикани от ефира на bTV проф. Тодор Кантарджиев, съветник на Столичната община по процеса на имунизация и някогашен шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ). Той твърди, че Омикрон се бори с бустер.

По негова информация новият вид на ковид към момента не е доказан у нас – и последните над 370 секвенирани проби, излезли тази нощ, не потвърждават съществуването му.

„ Много е евентуално да го има към този момент у нас, откакто циркулира в другите страни от Европейски Съюз “, допусна епидемиологът.

Що се отнася до информацията от проучвания във Англия и Южна Африка, че инфектираните с „ Омикрон “ по-рядко стигат до болница, проф. Кантарджиев посочи, че на Острова още не са безапелационни за това изказване, а с РЮА не може да се съпоставяме, тъй като там междинната възраст на популацията е 28 година, до момента в който у нас е 45 година

„ Освен това в Южна Африка доста хора се лекуват от СПИН и е потвърдено, че при тях ковид протича по-леко, само че продължава по-дълго “, добави епидемиологът, написа frognews.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР