Проф. Христо Даскалов е бил освободен от длъжността “Изпълнителен директор

...
Проф. Христо Даскалов е бил освободен от длъжността “Изпълнителен директор
Коментари Харесай

Проф. Христо Даскалов е уволнен като шеф на БАБХ

Проф. Христо Даскалов е бил освободен от длъжността “Изпълнителен шеф на БАБХ ”. Това стана ясно по време на брифинг в Министерство на земеделието.

Зам.-министърът на земеделието Крум Неделков обяви, че „ в цялостно нарушаване на изборното законодателство през вчерашния ден Христо Даскалов се завръща на работа преди Централната изборна комисия да разгласи публично поименно определените депутати. Същият ден със завръщането си на работа, той подхваща разпоредителни дейности, свързани с уволнения и назначения на чиновници в организацията, също по този начин подписва непозволено анекс към контракт с изминал период на деяние и след всички тези разпоредителни дейности отпътува в служебна командировка в Италия на разходи по план на конструкция към Българската организация по сигурност на храните (БАБХ). За всички тези дейности не е известен министърът на земеделието “, разяснява зам.министърът.

„ Правим това малко изказване, с цел да няма непотребни спекулации по тематиката и изрично да заявим, че Министерство на земеделието не толерира сходен жанр дейности и държание “, посочи Крум Неделков.

Със заповед на министър-председателя за изпълнителен директор на БАБХ е назначен Христо Вълчанов. До момента той изпълняваше длъжността зам.-изпълнителен шеф, а от юли до януари 2022 година е изпълнителен шеф на БАБХ. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР