Проф. Евгений Дайнов, уважаваният и удивително често оказвал се прав

...
Проф. Евгений Дайнов, уважаваният и удивително често оказвал се прав
Коментари Харесай

Проф. Евгений Дайнов ще изнесе лекция за инфодемията, пандемията, пост-истината и войната - Общество

Проф. Евгений Дайнов, уважаваният и изумително постоянно оказвал се прав ще изнесе лекция в Огледалната зала на Софийски Универистет.

Той е професор в Нов български университет и ще открие втория цикъл обществени лекции от поредицата " Бъдещето на демократичната народна власт " на Културния център на СУ " Св. Климент Охридски ". В понеделник, 27 февруари от 18.30 ч. в Огледалната зала на Ректората той ще изнесе лекцията " Приливите и отливите в политиката: Къде сме ние през днешния ден? ", последвана от полемика.

Ще удържат ли досегашните полезности на поредицата от рецесии, които ни връхлитат - инфодемията, пандемията, пост-истината, действителната война в Украйна? Това е въпросът, който поредицата " Бъдещето на демократичната народна власт " на Културния център на СУ слага пред видни политолози, адвокати, историци и философи. Сред гостите ѝ до момента бяха доцент Огнян Минчев, доцент Светослав Малинов, гл. ас Ружа Смилова, Явор Сидеров, а до края на семестъра следва да чуем още пет лектора, измежду които проф. Дайнов, проф. Димитър Вацов, проф. Антоний Тодоров от Нов български университет, проф. Красимир Стоянов от университета Айхщедт-Инголщадт в Германия и доцент Даниел Смилов от СУ. Лекциите са ориентирани към необятната аудитория и последвани от полемика. Записи от досегашните издания може да намерите.

Искате да знаете повече?

There is a tide in the affairs of men.
Which, taken at the flood, leads on to fortune;
Omitted, all the voyage of their life
Is bound in shallows and in miseries.
( “Julius Caesar ”, Shakespeare)

Този фамозен откъс от " Юлий Цезар " на Шекспир звучи по този начин във превъзходния превод на Валери Петров:

В делата хорски има прилив
Ако го хванем ний, реализираме триумф
Изпуснем ли го - нашият живот
Обречен е на беднотия и горест.

Проф. Дайнов, който обича главоблъсканиците и интелектуалните провокации ни го показва в оригинал, като мото на лекцията си.

И ето по какъв начин продължава своя роман той:

" Приключва един четвъртвековен цикъл в човешките каузи. Започва различен. За да не се окажем изхвърлени от света, значимо е да разберем в какви времена се намираме: съучастваме във възобновяване на демократичната народна власт като основа на цивилизования метод на живот. "

" Приливите и отливите в политиката: Къде сме ние през днешния ден? " ще е името на лекцията му. Знаем, че с изключение на професор по политически науки в Нов български университет, той е китарист и композитор в рок група „ Магистри “, член-основател на партия „ Зелените “, създател на „ Записки по революцията “, „ Русия: една история на страна без история “ и " Politik und Rock`n`Roll: Wie kamen wir von " Love Me Do " auf Donald Trump? ".

Лекцията ще се състои присъствено в Огледалната зала на СУ (Ректорат, Северно крило, 2 ет.) и ще бъде последвана от полемика, модерирана от гл. ас. Ружа Смилова.

...

Предстоящо в поредицата:

⚈ 13.03.2023, Конферентна зала | Проф. Димитър Вацов, Нов български университет: За някои конститутивни парадокси на демократичната народна власт и за разликата сред решение и баланс

⚈ 7.04.2023, Конферентна зала | Проф. Красимир Стоянов, Университет Айхщедт-Инголщадт: Популизъм и полуобразование

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР