Проектобюджетът за годината най-вероятно няма да бъде разгледан на първо

...
Проектобюджетът за годината най-вероятно няма да бъде разгледан на първо
Коментари Харесай

ДПС алармира за забавяне в приемането на бюджета

Проектобюджетът за годината най-вероятно няма да бъде прегледан на първо четене идната седмица в бюджетната комисия на Народното събрание, заяви през днешния ден депутатът от Движение за права и свободи Петър Чобанов. Той беше избран от ръководителя на Народното събрание да управлява първото съвещание на комисията.

" Така, както виждам организацията на работа все още, е, че няма към момента да преминем към разглеждане на главното, с което комисията ще стартира да се занимава - Закона за държавния бюджет, бюджета на ДОО и на Здравната каса, защото допускам, че идната седмица ще стане ясно дали ще има кабинет ", сподели Чобанов.
-->
" Оттам-нататък ще можем да пристъпим към работа. Своевременно ще се организираме да забележим какви са настройките на политическите сили по отношение на оферти от служебния кабинет бюджет, по какъв начин ще реагираме по отношение на него и в случай че няма кабинет, ще забележим до какъв резултат ще стигнем - дали ще приемем бюджет или ще приемем някаква форма на удължение на периодите по удължителния закон ", изясни депутатът от Движение за права и свободи.

Проектът с недостиг от 6,4% от Брутният вътрешен продукт е импортиран от служебния кабинет, само че срещна остра реакция от всички парламентарни групи.

ГЕРБ-СДС, които в понеделник ще получат първият изследователски мандат за сформиране на държавно управление, упорстват бюджетът да бъде импортиран от постоянен кабинет.

" Продължаваме промяната-Демократична България " са на мнение, че бюджетът е по-голям от кабинета.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР