Проектиран да превозва над 200 пътници, този високоефективен проект се

...
Проектиран да превозва над 200 пътници, този високоефективен проект се
Коментари Харесай

Боен самолет в космически стил за 235 млн. долара - бъдещето на американските ВВС

Проектиран да транспортира над 200 пасажери, този високоефективен план се отклонява от обичайните. Той съчетава тялото на самолета с крило с висок коефициент на потребно деяние, като понижава аеродинамичното противодействие с най-малко 30% и обезпечава спомагателна подемна мощ.

 

Надеждата е, че дизайнът BWB, вероятно комбиниран с бъдещо прекосяване към водородно задвижване, може да докара до доста увеличение на горивната успеваемост и нулеви въглеродни излъчвания.

Службата за оперативна сила на военновъздушните сили чака да приключи първичните летателни проби още през 2027 година

Военновъздушните сили на Съединени американски щати изясняват, че тази нараснала успеваемост ще разреши удължение на обсега, увеличение на времето за престой и повишение на успеваемостта на доставката на потребния товар - благоприятни условия, които са от жизненоважно значение за понижаване на логистичните опасности. С BWB са вероятни няколко конфигурации за боен превоз.

 

Заедно тези видове въздухоплавателни средства съставляват почти 60% от общото годишно ползване на реактивно гориво на Военновъздушни сили.

Както е посочено в Закона за националната защита за фискалната 2023 година, Министерството на защитата на Съединени американски щати възнамерява да влага 235 млн. $ през идващите четири години, с цел да форсира създаването на тази " трансформираща технология с двойна приложимост ", като се чакат и спомагателни частни вложения.

Това изпитание е резултат от съдействието сред Министерството на военновъздушните сили, Националното ръководство по въздухоплаване и проучване на галактическото пространство (НАСА) и Звеното за нововъведения в защитата, благодарение на Службата за стратегически капитал на Министерството на защитата.

" Изминаха малко повече от 100 години, откогато няколко смели летци се издигнаха в небето и потвърдиха първата дарба за зареждане с гориво във въздуха, разширявайки световния обсег на нашите Военновъздушни сили.

 

Това известие бележи още един значим стадий за Военновъздушни сили в напъните ни да запазим преимуществото на успеваемостта на въздушните сили по отношение на всички бъдещи съперници ", споделя доктор Рави Чаудхари, помощник-секретар на Военновъздушни сили по въпросите на енергетиката, инсталациите и околната среда.

Бивш водач и инженер на C-17 Globemaster III, доктор Чаудхари управлява напъните за обезпечаване на успеваемост на оперативната сила, като се стреми да построи по-голяма еластичност за командирите на театри на военни дейности.

Въпреки че концепцията за BWB съществува от десетилетия, по-новите софтуерни достижения в региона на структурното планиране, технологията на материалите, производството и други области направиха широкомащабното произвеждане постижимо.

 

Търговската промишленост, в това число пътническите самолетни компании и фирмите за въздушен транспорт на товари, също може да се възползва от развиването на тази технология. Тя има капацитета да усили наличното пространство в кабината или товарния отсек, като в същото време понижи оперативните разноски за гориво. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР