Проекти на обща стойност от около 800 млн. лв. са

...
Проекти на обща стойност от около 800 млн. лв. са
Коментари Харесай

Инвестиционни проекти за 800 млн. лв. са регисстрирани в БАИ и се готвят за старт


Проекти на обща стойност от към 800 млн. лева са входирани в Българска организация за вложения и се приготвят да започват. Това заяви заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на откриването на първия цех на софтуерния колос „ ОСРАМ “ в България. На събитието участваха и заместител министър-председателят Томислав Дончев, кметът на Пловдив Иван Тотев и изпълнителният шеф на Българска организация за вложения Стамен Янев, заяви пресцентърът на Мшинистерство на стопанската система.

Инвестицията на немската компания е за 50 млн. лв., и с нея се основават 900 работни места, стана ясно по време на събитието. “Виждаме положителни сигнали и от редица други компании”, сподели Александър Манолев. По думите му единствено от началото на годината са сертифицирани 23 плана на обща стойност към 300 млн. лева, които плануват разкриването на 5000 работни места. “Нещо повече, все още планове на обща стойност от към 800 млн. лева са входирани в Българска организация за вложения и се приготвят да стартират”, добави той.

„ Сигурен съм, че с всичко, което сме почнали като дейности – за понижаване на административната тежест, за развиването на индустриалните зони, за подобряването на връзката сред образованието и пазара на труда и всичко останало, тези резултати ще продължат да бъдат надграждани”, акцентира зам.-министър Манолев. Той добави, че е налице още една положителна наклонност - повече компании да влагат във високотехнологични планове в България.

OSRAM GmbH, със седалище в гр.Мюнхен, е вторият по величина в света производител на светлинни тела (източници) с 110 годишна история. Портфолиото варира от високотехнологични приложения, основани на полупроводникови технологии, като инфрачервено или лазерно осветяване, до предложение на интелигентни и свързани решения за осветяване в здания и градове. OSRAM GmbH е част от Групата на OSRAM Licht AG Германия един от двата водещи производителя на осветления в света.

Инвестиционният план включва създаване на цех на компанията в България наоколо до гр. Пловдив за произвеждане на електронни баласти, драйвери и светодиодни модули. Българският цех е част от бизнес звеното „ Дигитални системи “ на OSRAM GmbH, което дава отговор за създаването, производството и продажбите на електронни съставни елементи за осветяване. Основните артикули за осветителната промишленост, които ще се създават в новия цех в Пловдив са: електронни баласти (Electronic Control Gears-ECG) за LED модули и драйвери и електронни баласти (Electronic Control Gears-ECG) за обичайното осветяване. Произведените артикули ще се продават на OSRAM GmbH, която ще ръководи дистрибуцията на продукцията до крайните клиенти в Европа.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР