Проектът за популяризиране на дестинациите ЕДЕН от България спомага изключително

...
Проектът за популяризиране на дестинациите ЕДЕН от България спомага изключително
Коментари Харесай

ЕДЕН представя дестинациите в България на високо европейско ниво

Проектът за разпространение на дестинациите ЕДЕН от България спомага извънредно доста както за промотирането им на националния и интернационалния пазар, по този начин и за устойчивото им развиване. Около това мнение се сплотиха представителите на ЕДЕН дестинациите у нас по време на втората заключителна работна среща. В нея взеха присъединяване специалисти от Белица, Кърджали, Сапарева баня, Луковит, Каварна, Сандански и Кюстендил. „ ЕДЕН е още една опция за представянето на България на високо европейско равнище ", сподели ръководителят на плана и добави, че посредством плана се основава резистентност на дестинациите и условия за тяхното развиване.

По време на полемиката стана ясно, че видеоклиповете по плана, представящи 12-те български ЕДЕН дестинации имат огромна известност измежду необятната аудитория. Получено е питане за превод включително и на китайски език, оповестиха от Министерството на туризма. Ръководителят на плана осведоми, че ЕДЕН дестинациите постоянно са представяни измежду представителите на дипломатическите задачи у нас и по време на срещи с интернационално присъединяване. В рамките на плана са направени 9 клипа за обособените дестинации и 1 общ. Те са популяризирани и през онлайн каналите на Министерството на туризма.

В рамките на плана са извършени три опознавателни тура на блогъри от Румъния, Германия и България. София - Кюстендил - Мелник - Сандански - Белица - Сапарева баня - София бе маршрутът на гостите от прилежащата ни страна и българските блогъри, а хубостта на Враца, Белоградчик и Луковит завладя немските травъл блогъри. Представителите на ЕДЕН дестинациите в България и специалистите от Министерството на туризма разясниха, че всички блогъри са разгласили своите публикации в доста къс период и, че са били дейни с постове и фотоси още по време на самите пътувания. Участниците в срещата заключиха, че точно посредством сходни интензивности може най-добре да се усетят духа и традициите на обещано обитаемо място.

Ежемесечно издаване и разпорстранение на бюлетин за българските ЕДЕН дестинации, актуализиране на имиджова листовка, онлайн брошура, банери, плакати. Всяка една от дестинациите е представяна на национални и интернационалните туристически тържища като най-голямото ревю в Румъния TTR, ITB в Берлин, Ваканция и СПА ЕКСПО и „ Зелени дни " в София и други

Представителите на българските ЕДЕН дестинации споделиха опита по сред си и обмениха хрумвания за устойчивото развиване на всяка от тях. В края на работната среща бяха попълнени особено направени анкетни карти, в които всички участници отразиха своите рекомендации и мнение за изгодата от плана и за бъдещото му развиване и надграждане.

В България EDEN дестинациите са 12. Избрани са в границите на 3 национални състезанието за отлична туристическа дестинация по тематиките: културен туризъм, предпазени територии и воден туризъм. Това са: Белоградчик, Луковит, Враца, Силистра, Каварна, естествен парк „ Странджа ", Кърджали, Казанлък, Белица, Сандански, Сапарева баня и Кюстендил.

Спечеленият от Министерството на туризма план за „ Комуникационна акция за разпространение на българските ЕДЕН дестинации - второ издание " е на стойност 69 088 евро и се финансира по стратегия COSME 2014-2020 на Европейската комисия. В рамките на акцията се включва подготовка на рекламно-информационни материали, показване на авансово определени национални и интернационалните туристически изложби и тържища, образуване на опознавателни турове и други

EDEN - European Destinations of ExcelleNce (Отлични европейски дестинации) е самодейност на Европейската комисия, която разпространява моделите на стабилно развиване на туризма на територията на целия Европейски съюз. Инициативата покачва известността на прохождащите европейски дестинации, основава платформа за продан на положителни практики на територията на цяла Европа и предизвиква работата в мрежа сред отличените дестинации.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР