Проектът за не е спиран. Тя ще се построи на

...
Проектът за не е спиран. Тя ще се построи на
Коментари Харесай

Христо Хинков: Изграждането на Националната детска болница върви по план

Проектът за не е спиран. Тя ще се построи на терена в Горна Баня. Отчуждават се парцели, движим се по проект. Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на опазването на здравето Христо Хинков.

Той увери, че няма да има дефицит на личен състав в новото лечебно заведение. По думите му ще има опция там да бъде преместена педиатричната клиника " Иван Митев ".

Министърът посочи, че има дребни инфраструктурни проблеми, свързани с достъпността до болничното заведение, които би трябвало да се разрешат. Той акцентира, че няма да има хеликоптерна площадка в Националната детска болница.

Хинков засегна и тематиката за незабавна здравна помощ по въздуха . Той уточни, че е. Министърът бе безапелационен, че при започване на 2024 година няма да имаме спешена помощ по въздуха, защото страната ни ще разполага единствено с един хеликоптер. Хинков разясни, че системата за незабавна здравна помощ по въздуха би трябвало да се гради с години. Като съществени проблеми той дефинира това, че хеликоптерите не могат да летят през нощта и това, че не са пригодени за работата на Планинската избавителна работа.

Здравният министър повдигна и тематиката за парамедиците. Парамедиците е дълбока промяна, която изкарва лекарите от колите за спешна помощ и ги вкарва там, където им е мястото - в болничното заведение. Тепърва ще се водят диалози по какъв начин ще се вкара тази система у нас. Тя е въведена отчасти и това основава безпорядък, добави Хинков.
 Министерство на здравеопазването готви нов медицински стандарт по правосъдна медицина
Министерство на здравеопазването готви нов медицински стандарт по правосъдна медицина

Съдебната медицина не е чисто здравна практика
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР