Проектът за коалиционен договор между Продължаваме промяната, БСП, Има такъв

...
Проектът за коалиционен договор между Продължаваме промяната, БСП, Има такъв
Коментари Харесай

Коалиционният договор е 180 страници, поне седмица до кабинет |

Проектът за съдружен контракт сред Продължаваме промяната, Българска социалистическа партия, ИТН и Демократична България е 180 страници. Това се разбра от думите на водача на Политическа партия Кирил Петков, откакто излезе от работна среща с лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Той се надява договорът да е реалност след седмица и тогава чак да се приказва за имена.

“Ние сме се фокусирали в приключване на работа, а не в дати, критерии и имена. Това ни е доста значимо ”, сподели Петков на въпрос какъв е срокът за сключване на контракта. Според него изваждането авансово на имена за министри не е продуктивно. Петков изясни, че през днешния ден отива да чете тези 180 страници, в случай че има забележки по него, ще ги нанесе, а това би трябвало да създадат и останалите партии.

След като приключим контракта, всяка една партия ще предложи имена и се надявам до края на идната седмица да приключим, сподели Петков, до момента в който се опитваше да се измъкне от журналистическата засада.

Страниците в контракта са толкоз, тъй като имаше 18 разнообразни преговорни групи и всяка група предложи към 10 страници политики. По-рано Петков сподели, че за разлика от други съглашения, нещата са доста детайлни и това дава метода, по който тази коалиция ще работи – няма да работи на общи приказки и на необятни линии, а ще приказваме за действителни политики, действителни съглашения. Колкото по-детайлно са написани тези политики в този документ, толкоз по-малко разногласия ще имаме в бъдеще по тези въпроси, съобщи Петков.

Кирил Петков сподели още, че съгласно него една бъдеща коалиция ще бъде най-устойчива, в случай че всяка от четирите партии – " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България " имат участници в съдружното държавно управление.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР