Проектът за газопровода Северен поток 2 може да доведе до

...
Проектът за газопровода Северен поток 2 може да доведе до
Коментари Харесай

Полският премиер: Смърт за Украйна, ако "Северен поток 2" влезе в експлоатация

Проектът за газопровода " Северен поток 2 " може да докара до съдбовни последствия за Украйна. Това обявиха в Полша. Полският министър председател Матеуш Моравецкий съобщи, че " сега на цялостното изключване на Украйна от преноса на газа няма да има към този момент никакви трудности за още по-голяма дестабилизация на обстановката " тази страна. " Смятаме, че " Северен поток 2 " е доста нездравословен план, който заплашва сигурността на Централна Европа. Това е план, който даже може да се окаже гибелен за Украйна, нашият непосреден комшия ".

Полският министър председател добави, че " Северен поток 2 " доста мощно ще свърже Германия с Русия и по едно и също време ще стане причина Русия " още веднъж да диктува цените в Полша ".

" Северен поток 2 " планува строителството на два тръбопровода, които заобикалят Украйна - по крайбрежието на Русия през балтийско море до Германия. Против строителството се афишират редица страни, в това число Съединени американски щати и Украйна. Киев се притеснява, че ще загуби приходите си от пренос на съветски газ, до момента в който Вашингтон има амбициозни проекти за продажба експорт на полутечен газ в Европа.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР