Проектът Океан координира Световния ден на океаните, който се отбелязва

...
Проектът Океан координира Световния ден на океаните, който се отбелязва
Коментари Харесай

Отбелязваме световния ден на океаните

Проектът " Океан " координира Световния ден на океаните, който се отбелязва на 8 юни, през последните 17 години. Това е извънредно значим екологичен въпрос. От сините дълбини получаваме както храни, по този начин и медикаменти, а те оказват помощ за поддържане на климата в обикновено положение. Освен това е известно, че водата е " белите дробове на Земята " - става известно, че по-голямата част от кислорода, който дишаме, идва от океана. Ако обаче не предприемем ограничения за опазването му, ще загубим доста повече от място, където можем да си починем. Така че се потопете във водата и дайте своя принос за опазване на синята простор, написа БГНЕС.

Един от най-хубавите способи да отпразнувате красивия океан е, несъмнено, да го посетите. Все отново не забравяйте за устойчивостта. Смятате да организирате барбекю? Отидете до магазина за консумативи с торбичка за многократна приложимост, вместо с пластмасова. Организирате празненство? Вземете си лични чинии, вместо да изхвърляте пластмасови. След като сте вложили толкоз доста мисъл в опазването на околната среда, би било срамно да изхвърлите всичко това на плажа. Затова почистете след празненството си и дано се надяваме, че другите ще последват образеца ви.

За доста хора плажът значи развлечение на слънце. Въпреки че се усещаме отлично, от време на време не се замисляме какво в действителност значи за нас тази вода. Тя е от значително значение за биосферата и желаеме да сме сигурни, че и бъдещите генерации ще могат да ѝ се любуват. Има възможност съществата, които живеят там, също да го оценят (има над 1 милион от тях!). А когато погледнете в далечината и видите кораби, които отиват кой знае къде, това е мощно увещание, че всички сме свързани.

Голяма част от отпадъците ни не са биоразградими, а океанът е оставен да чисти нашата неразбория. Изхвърлянето на рециклируеми боклуци в подобаващия резервоар е добра първа стъпка, само че би трябвало да пренесем този табиет вкъщи. Дори и да не живеете покрай крайбрежието, кажете на приятелите и фамилията си по какъв начин преработването провокира огромната усмивка на океана.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР