Проектът на Центъра за обществена подкрепа към SOS-детски селища Емоциите

...
Проектът на Центъра за обществена подкрепа към SOS-детски селища Емоциите
Коментари Харесай

Стартира проект в подкрепа на SOS - детски селища - част от кампанията Избери, за да помогнеш

Проектът на Центъра за социална поддръжка към SOS-детски селища „ Емоциите - сателит за цялостен живот “ е ориентиран към превъзмогване на компликации в прочувственото развиване на деца, които са претърпели разлъка в фамилията, загуба на непосредствен човек, беднотия. За да бъдат изпълнени желанията от SOS-детски селища търсят поддръжка от обществото посредством подаяние на един лев, който можете да изпратите на номер 1287.

От началото на идната година експерти ще оказват помощ на 250 деца на възраст от 3 до 18 години. Ще се организират обучителни сесии за младежи, изгубили грижата на своите фамилии и настанени в Центрове за настаняване от фамилен вид, ще има и психо-социална работа за деца в определени учебни заведения, добави Боряна Рашкова началник на Центъра за социална поддръжка ШАНС:

Поведенческите компликации се появяват като разследване на някакви компликации в фамилията, в средата на децата, неща, с които детето не може да се оправи и действително се демонстрира посредством държанието си, то дава сигнал, че нещо с него не е наред. Често пъти първоизточникът на тази проблематика е в фамилията.

Някои от децата са ориентирани към специалистите от SOS-детски селища  след подаден сигнал в Дирекциите за протекция на детето, когато то е сложено в рискова обстановка.

Консултациите ще бъдат в четирите центъра за социална поддръжка в София, Перник, Велико Търново и Габрово, изясни ръководителят на Центъра за социална поддръжка ШАНС Боряна Рашкова.

Чрез самодейността „ Научи ме по какъв начин “ - желанието е да се подобрят обществените умения на децата в общността. Ще бъде проведено и креативно ателие, което ще предлага действия за деца и родители за развиване на връзката дете-родител и предаване на обществен опит посредством арт техники.

Дейностите по плана SOS-детски селища  „ Емоциите - сателит за цялостен живот “ са свързани и с финансова поддръжка за деца от небогати фамилии, с цел да бъдат включени децата в курсове и извънкласни форми по ползи. Ще бъдат платени и таксите за зелени учебни заведения и лагери, с цел да имат опция децата да придобият нови умения за другарство с връстници отвън близкото фамилно обграждане и общественост. 
Целия репортаж можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР