Проект, популярен в Европа и света цели да подпомага близки

...
Проект, популярен в Европа и света цели да подпомага близки
Коментари Харесай

Популярни ли са у нас лентите в помощ на човек със скрити увреждания



Проект, известен в Европа и света цели да подкрепя близки на хора със скрити увреждания като аутизъм, синдром на недостиг на внимание, деменция, болест на Крон, страдащите от пътешестване посредством раздаването на лента , която е знак, че деца или възрастни имат прикрит проблем. Този план у нас не е към момента известен.

„ Има една изключителна самодейност на летище Гетуик, посредством която се слага зелена лента със слънчогледи като знак помощ за човек със скрити увреждания, тя се осъществя още преди пет години.

Тези болести са ментални и са невидими,  и по този начин посредством лентичката хората могат да оказват помощ на човек със скрити увреждания “, сподели в „ Преди всички “ Владислава Цолова от съдружие „ Аутизъм през днешния ден “.

„ Така на тези хора се дава бърз достъп до инспекция на документите, по този начин на хората и децата с такива проблеми могат да им бъдат спестени тежки рецесии. В България обаче тази лента към момента не е известна. У нас към момента има стигма към психологичните увреждания. А във Англия такива лентички се дават освен на летищата, само че и в магазините . А напътствията за лентичките се продават, с цел да се запознаеш защо служат “, разясни още Цолова.

Според нея в този момент е моментът тази лентичка да се разпространява измежду пациентите и в България, а страната да намерения за актуализация и на пенсиите на децата с разстройство в развиването.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР