Проект на стойност 5.5 млн. евро предвижда вкопаване на над

...
Проект на стойност 5.5 млн. евро предвижда вкопаване на над
Коментари Харесай

Вкопават над 50 км електропроводи под земята в района на влажните зони около Бургас

Проект на стойност 5.5 млн. евро планува вкопаване на над 50 км електропроводи подземен в региона на влажните зони към  Бургас - Атанасовското езеро, езерото Вая, комплекс Мандра-Пода и Поморийското езеро, оповестиха от Община Бургас. Основната цел е отбрана на птиците във влажните зони посредством унищожаване на въздушните проводници и слагането им подземен. Проектът " Безопасна мрежа на бургаските езера " се извършва от EVN България и Българското сдружение за отбрана на птиците. 

Днес кметът на Бургас Димитър Николов  Димитър Николов Димитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден организира среща в кабинета си с представители на управлението на електропреносното сдружение - Александър Сипек, ръководител на Съвета на шефовете и Калина Трифонова, заместник-председател. В диалога те регистрираха свършената до момента работа по плана, който се финансира по стратегия LIFE на Европейския съюз.

По време на срещата беше регистрирано закъснение в част от дейностите, свързани със съгласувателни процедури и разрешителни режими.

Предвид, че навременното им издаване е от значително значение за съблюдаване на периодите, залегнали в проекта на плана, утвърден от Европейската комисия, ЕVN и Община Бургас дружно ще търсят подпомагане от съответните ведомства и институции за превъзмогване на проблемите и сполучливото дотъкмяване на плана, сподели кметът на Бургас Димитър Николов  Димитър Николов Димитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден.

" Това е в полза на кварталите " Черно море ", " Рудник ", " Банево ", " Ветрен ", " Сарафово " и други обитаеми места в нашата община, тъй като с осъществяването на плана ще бъде стеснен броят на повредите, причиняващи разстройства в електрозахранването. Не по-маловажна за нас е и екологичната част. От години популяризираме Бургас като град на птиците и една от най-важните спирки в миграционния им маршрут. Така че бихме желали все по-малко от тях да умират от токов удар или конфликт с въздушни електропроводи ", разяснява Николов.

Проектът на  EVN, създаден в партньорство с Българското сдружение за отбрана на птиците, получи утвърждение от Европейската комисия през май 2021 година 75 % от средствата се обезпечават от стратегия LIFE на Европейската комисия, а 25 на 100 - от EVN. Планираният период за осъществяване на дейностите е до края на 2026 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР