Продуктите, които съдържат какао, както и червеното виното могат да

...
Продуктите, които съдържат какао, както и червеното виното могат да
Коментари Харесай

Шоколадът и червеното вино помагат срещу вирусите - slava.bg

Продуктите, които съдържат какао, както и аленото виното могат да оказват помощ в борбата с вирусните болести, откриха учени от Центъра по надзор е профилактика на болесттите в Съединени американски щати. Според тях позитивният резултат се дължи на съдържащия се във шоколада и виното ресвератрол.

Ресвератролът е фенолно съединяване и е един от най-силните естествени антиоксиданти.

Съдържа се в някои растения като какаото и гроздето. С негова помощ те се пазят от гъбичките и бактериите. Изследователите добавили упоменатото химическо съединяване в просвета от човешки кафези, инфектирани с вирус на кравешка вариола. Този заразен сътрудник е родственик на рисковия вирус на едрата шарка, само че той не е толкоз гибелен и е постоянно употребен за опити.

Оказало се, че високите равнища на ресвератрол в клетките са препятствали размножаването на вирусите в ранните стадии на тяхното развиване. Учените създали и опити с маймуни и открили, че ресвератролът също по този начин е ефикасен в битката с вируса на маймунската вариола, която поразява приматите, в това число и индивида. Заболяването предизвиква гибел при 10% от инфектираните.

Източник: woman.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР