Продължителното кърмене е основната причина за появата на кариеси при

...
Продължителното кърмене е основната причина за появата на кариеси при
Коментари Харесай

Доц. Радосвета Андреева: Продължителното кърмене е причина за кариес на ранното детство

Продължителното кърмене е главната причина за появяването на кариеси при децата от 1 до 3 години. Броят на сходни случаи нараства, съобщи в студиото на Дарик доцент доц. Радосвета Андреева, зам.-декан на Университетски медико-дентален център във Варна и началник на катедрата по детска дентална медицина към медицинския университет. Тя посъветва майки да обтриват зъбите на децата с тампони, напоени с разредена кислородна вода. Друга причина за появяването на кариеси в ранна възраст е потапянето на биберона в посладена вода или мед.

Безплатни прегледи за деца и възрастни провежда за своя пети рожден ден Университетски медико-дентален център. От откриването му до момента през него са минали над 35 хиляди пациенти, а осъществените интервенции са над 17 хиляди Около 30 % от пациентите са чужденци – от Русия, Англия, Германия, Франция и Гърция.

Интересът към центъра непрекъснато се усилва, а записванията за часове се вършат 20-30 дни авансово. Той разполага с най-модерната инсталация и материална база в страната – 15 кабинета, 4 операционни зали и стационар.

В Университетския медико-дентален център работят 50 експерти, като броят им се е нараснал два пъти за 5 години, сподели още доцент Радосвета Андреева. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР