Продължавайки да доставят оръжия на Киев, САЩ и техните съюзници

...
Продължавайки да доставят оръжия на Киев, САЩ и техните съюзници
Коментари Харесай

Руски посланик: Доставяйки оръжия на Киев, САЩ доближава червената линия

Продължавайки да доставят оръжия на Киев, Съединени американски щати и техните съдружници се доближават доста покрай алената линия, съобщи съветският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов.

" Призоваваме Съединени американски щати и техните съдружници да не минават алените линии , до които се приближават. Спрете да снабдявате режима със смъртоносни оръжия . Това единствено ще докара до още повече жертви и опустошения и ще удължи в допълнение спора ", сподели Антонов.

Посланикът акцентира, че изказванията на Белия дом за желанието му да продължи да поддържа Киев с оръжия се възприемат " като още едно удостоверение на обстоятелството, че Вашингтон се е вкопчил в статута на страна в спора ".

" Подобна помощ, както и подпомагането на Киев с разузнаване, инструктори и управление за водене на бойни дейности, е метод за по-нататъшна ескалация и увеличение на риска от конфликт сред Русия и НАТО . Още повече, че Украйна употребява оръжия против гражданска инфраструктура, жилищни здания ", заключи Антонов.

В понеделник вечерта президентът Джо Байдън организира телефонен диалог с президента на Украйна Володимир Зеленски , в който даде обещание да продължи да дава на Украйна нужната за нейната отбрана поддръжка, в това число съвременни системи за противовъздушна защита. Той също по този начин акцентира непрекъснатия ангажимент на Съединени американски щати дружно със съдружниците и сътрудниците да продължат да постановат наказания против Русия и да държат Русия виновна за нейните „ военни закононарушения и зверства “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР