Продължават сигналите за поява на мечки. Този път те са

...
Продължават сигналите за поява на мечки. Този път те са
Коментари Харесай

Има сигнали за поява на мечки в близост до Ловеч

Продължават сигналите за поява на мечки. Този път те са наоколо до Ловеч.

Директорът на Държавното горско стопанство в Ловеч Младен Миков разясни, че въпросната мечка е с нашийник и се следи нейното местообитание, оповестява БНР.

„ Двегодишна е и тежи към 100-150 кг. На ден минава към 50 километра. Идва в нашето горско стопанство и след това се връща в троянското. Ако се приближи до обитаемоте места, уведомяваме кметовете. Свикнала е с хората и не се плаши. Обикаля в гористите местности. Да не всяваме суматоха ", сподели той.

Той въпреки всичко предизвести хората да стоят на отдалеченост от нея, тъй като не е ясно какво може да бъде държанието й.

Йордан Димитров описа, че е бил атакуван от кафява мечка на вилата си в близкото до Ловеч село Соколово.

„ Беше мършава и стартира да върви към къщата. Сетих се, че имам една коса. Тя спря, подвигна предни лапи, разпери ги и единствено изръмжа. Ударих я зад врата. Вероятно това ме е избавило. На подскоци си потегли "

След непредвидената среща той се снабдява с газов револвер и полицейски спрей. Казва, че при типа на мечката е изгубил диалект и кръвното му се е повишило. Признава, че се в този момент се тормози, когато върви на вилата си.

Кметът на Троян Донка Михайлова сподели, че не престават сигналите за поява на кафява мечка в регионите към селата в общината.

„ Изпратихме инструкции до кметовете - кошерите да бъдат обезопасени, да не бъде оставяна храна навън и да няма животни без надзора на хората "

Този напредък на популацията принуждава мечките да търсят нови територии, изясни шефът на Държавното горско стопанство в Ловеч.

„ Трябва да се направи една действителна инвентаризация на популацията им и където е огромна, да се позволи най-малък острел "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР