Продължават проверките на хотели за съответствие на категорията им. Това

...
Продължават проверките на хотели за съответствие на категорията им. Това
Коментари Харесай

Ангелкова няма спиране, продължава проверките на хотели

Продължават инспекциите на хотели за сходство на категорията им.

Това оповестиха от пресцентъра на туристическото министерство.

„ Следим прецизно за съблюдаване на критериите, тъй като по този начин се подсигурява качеството на туристическата услуга “, изясни министърът на туризма Николина Ангелкова.

Думите й пристигнаха, откакто екип на ведомството направи поредност от инспекции тук-там за настаняване по морето и рапортува навреме персонално на министъра.

В последните дни са тествани хотели в Несебър и Слънчев бряг. Сред инспектираните обекти са хотелите „ Роял Палас “ в Несебър и „ Вела “ в Слънчев бряг. Инспекциите на място се правят във връзка със почнала процедура по потвърждаване на дадената им категоризация.

Целта на визитите е да се откри дали дават отговор на критериите за сходство на категорията, която имат и за която са подали документи за прекатегоризация.

Хотел „ Роял Палас “ е категоризиран с 3 звезди и сега са подадени документи за потвърждаването на същата категория. Хотел „ Вела “ има уверение за категория 4 звезди, като управлението е почнало работа за потвърждаване на категоризацията в период и съгласно условията.

По време на инспекциите на място е проверявано за сходство в три съществени групи критерии- обзавеждане, обслужване и подготовка на наетия личен състав, съобразени с това дали са на морски или планински. И при двете места за настаняване бе установено, че подхождат на условията за категорията си.

След инспекцията специалистите на министерството ще сформират протоколи, а резултатите ще бъдат показани пред Експертна комисия по регистрация на туроператори и туристически сътрудници към ведомството (ЕКРТТА).

Издаването на уверение за категоризация се прави по решение на комисията, като документът се подписва от министъра на туризма. Проверките на местата за настаняване не престават и планово, и при сигнали от туристи.

Експерти на министерството на туризма направиха регулярни инспекции на още две места за настаняване в гр. Несебър.

На място бяха инспектирани хотел „ Мелницата “ и хотел „ Мариета Палас “. Те имат настоящи удостоверения за категоризация надлежно за 3 и 4 звезди. По време на инспекцията бяха установени леки нарушавания, за които са формирани констативни протоколи. Те са свързани с дооборудването на спалните и санитарните пространства за инвалиди.

В период от 30 дни тези несъответствия би трябвало да бъдат отстранени, в случай че това не бъде спазено и открито при следващи инспекции на шефовете ще бъде формиран акт за административно нарушаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР