Продължават проверките - ако установим количества, които не отговарят на

...
Продължават проверките - ако установим количества, които не отговарят на
Коментари Харесай

Иван Иванов: Няма да допуснем внос на пшеница от Украйна с лошо качество

" Продължават инспекциите - в случай че установим количества, които не дават отговор на стандартите за консумация в България, в случай че се откри съществуване на избрани субстанции, това зърно ще бъде подложено на съответните наказания и унищожено, тъй като то не може да влезе в оборота в България. Това ви го подсигурявам. Проверките ще са безкомпромисни в това отношение. Последното нещо, което страната може да разреши да се случи, е да бъдат хранени български жители с пшеница, която не дава отговор на стандартите и би навредила на здравето им. Нашата съществена цел е да осигурим този първокласен самун и на тази цена, която чакат българските жители ", това съобщи земеделският министър в оставка Иван Иванов по отношение на внасяната от Украйна пшеница и нейното качество.

Земеделският министър чака 0% Данък добавена стойност на хляба да се отрази на цените във всички магазини.

Той посочи, че у нас няма закон, който да преследва спекулата, само че има вяра, че недобросъвестните практики на някои търговци ще бъдат контролирани от свободния пазар и конкуренцията.

Тазгодишната годишна продукция у нас е извънредно добра, акцентира аграрният министър в оставка

В рамките на един ден предходната седмица на " Капитан Андреево " са спрени 22 тона зеленчуци със повишени равнища на пестициди, което е рекордно количество.

Иванов изясни този резултат с дейностите на страната и премахването на частната фитосанитарна лаборатория от граничния пункт.

" Капитан Андреево е една от най-големите граници в света и там влизат доста храни и животни за целия Европейски Съюз. Има значително причини в поддръжка на изказванията на зам.-министър Иван Христанов, че мафията е на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " и фактът, че той е охраняван и има закани против него е сладкодумен ", акцентира той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР