Продължават опитите за имейл измами от името на ЕНЕРГО-ПРО. През

...
Продължават опитите за имейл измами от името на ЕНЕРГО-ПРО. През
Коментари Харесай

ЕНЕРГО-ПРО предупреждава, че продължават имейл измамите от тяхно име

Продължават опитите за имейл измами от името на ЕНЕРГО-ПРО. През миналата седмица клиенти на ЕНЕРГО-ПРО всеобщо са получавали електронни писма с тематика " ЕНЕРГО-ПРО Фактура " и прикачен ZIP списък. Тези имейли не са изпратени от сървърите на ЕНЕРГО-ПРО, оповестяват от компанията.

Автентичните фактури , които ЕНЕРГО-ПРО изпраща до своите клиенти, съставляват атачмънти в PDF формат . Те не са компресирани в ZIP списък и са цифрово подписани с дипломиран електронен автограф. Адресът на електронната поща на подателя постоянно е [email protected].

Това не е първи опит за корист с името на компанията . Клиенти алармират за подвеждащи уеб сайтове, в които потребителите се приканват да вършат кликове върху картинки с дарове, с цел да завоюват предметна премия от името на ЕНЕРГО-ПРО.

 От ЕНЕРГО-ПРО предизвестяват за подправени електронни фактури
От ЕНЕРГО-ПРО предизвестяват за подправени електронни фактури

Отварянето им крие риск от заразяване с компютърен вирус

Преди време незнайни лица се показват за чиновници на електроснабдителното сдружение , като убеждаваха хората да заплатят сметката си за електрическа енергия в брой на адрес.

компанията обръща внимание, че чиновници на ЕНЕРГО-ПРО в никакъв случай не събират парични средства по домовете на клиентите, а всички акции, инициирани от ЕНЕРГО-ПРО, се афишират на формалната интернет страница на адрес: https://www.energo-pro.bg/bg/Kampanii.

При подозрение в опит за машинация и корист с името на ЕНЕРГО-ПРО може да се направи инспекция на денонощния телефонен номер на компанията 0700 1 61 61, както и да се подаде сигнал към органите на реда на телефон 112.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР