Продължават действията на служителите на ГД Пожарна безопасност и защита

...
Продължават действията на служителите на ГД Пожарна безопасност и защита
Коментари Харесай

Още 20 доброволци се присъединяват към българските пожарникари и спасители в Турция


Продължават дейностите на чиновниците на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ на територията на Република Турция. Българският модул, в състава на който са 78 пожарникари и спасители, е построил своя лагер на стадиона в гр. Бесни /на към 40 км западно от регионалния град Адияман/, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 231
Проведени са срещи с координационната група на място за разпределение на дилемите по търсене и избавяне. Тази заран екип от 22 индивида, измежду които е и доктор от Медицинския институт на вътрешното министерство, са направили избавителни действия в региона, оказана е нужната здравна помощ на потърпевши хора. Всички чиновници на ГДПБЗН са в положително здравословно положение. 

Националната асоциация на доброволците в Република България провежда 28 доброволци, които отпътуваха за потърпевшите от земетресението региони в Република Турция още на 7-и февруари. Момчетата и девойките са от „ Аварийно избавяне – Пловдив “, „ Пловдив 112 “, Доброволно формирование „ Мейдей “ и Държавна фирма на Столична община. В помощ на първия екип, през днешния ден отпътуват още 20 доброволци, които следобяд ще излетят с турските авиолинии. Доброволците са от клуб „ Пещерно избавяне “ в Пазарджик, Държавна фирма към община Топловград и други. 



Екипите на Българския червен кръст, взаимно с екипа на Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столична община, работят в региона на гр. Адана. До момента те са правили действия по търсене и избавяне на три места. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР