Продължават да нарастват случаите на тревожни странични ефекти от употребата

...
Продължават да нарастват случаите на тревожни странични ефекти от употребата
Коментари Харесай

Във Франция все по-недоверчиви към лекарство, харесано от Тръмп

Продължават да нарастват случаите на тревожни странични резултати от използването на лекарството, подкрепяно от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп като " прикрит коз " в битката против COVID-19 - Хидроксихлорохин. Френската организация за медикаменти ANSM за повторно предизвести лекарите за използването на този медикамент, съобщи БГНЕС и напомни, че Агенцията, към този момент беше подала " сигнал за зоркост " за противомаларийното лекарство, което се употребява и за лекуване на кожна туберкулоза и ревматоиден артрит - в  него се споделя, че над половината от 321 случая на " нежелани странични резултати " от лекувания при ковид, са от хидроксихлорохин и антибиотика азитромицин, който се употребява дружно с него.
Според цитираната организация, като цяло от началото на епидемията са обявени съществени странични резултати в „ 80 % от случаите “ .
В известието й, се показва, че и четирите смъртни случая във френски лечебни заведения, свързани със странични резултати от такива лекувания, са били свързани с хидроксихлорохин, отбелязва още БГНЕС. 
Използването на спорната композиция влезе в новинарските излъчвания, откакто френският експерт по инфекциозни заболявания Дидие Роул разгласява две дребни изследвания, показващи, че тя може да работи против вируса, за който няма известно лекуване. Но макар възходящите апели във Франция използването на медикаментите да се уголемява, други специалисти остават извънредно скептични към изказванията на проф. Роул и показаха заплахата от сърдечни пристъпи.
В четвъртък Европейската организация по медикаментите се причисли към възходящата угриженост за антималарийното лекарство, уточни още БГНЕС. 
" Последните изследвания оповестяват за съществени, в някои случаи съдбовни проблеми със сърдечния темп с хлорохин или хидроксихлорохин, изключително когато се одобряват във високи дози или в композиция с антибиотика азитромицин ", споделя основаната в Амстердам институция, представена от БГНЕС.  Оттам прибавят, че няма индикация, че използването му е била потребна против вируса. 
По данни на френската ANSM, 42 % от общите тревожни странични резултати са свързани с калетра, антиретровирусно лекарство, което комбинира лопинавир и ритонавир. Известно е, че хидроксихлорохинът предизвиква проблеми като аритмия в сърцата на някои пациенти, които от време на време могат да бъдат съдбовни.
Шефът на ANSM Доминик Мартин сподели по-рано за AФП, че „ хората, заболели от Коронавирус, са склонни да имат по-крехки сърца “ и по този метод е по-вероятно да имат проблеми с медикаменти, които въздействат на сърдечното здраве, съобщи още БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР