Продължават честванията във Варна на 144-ата годишнина от създаването на

...
Продължават честванията във Варна на 144-ата годишнина от създаването на
Коментари Харесай

ВМС честват 144 години, 20 курсанти ще получат първите си офицерски пагони

Продължават честванията във Варна на 144-ата годишнина от основаването на Военноморските сили на Република България с посвещаването в офицерски чин на 20 курсанти от Морското учебно заведение. Сред формалните лица, участващи в събитието, ще е министърът на защитата Тодор Тагарев. Вчера министърът увери варненци, че с осъществяването на плановете за рационализация на армията качествата на Военноморските сили ще нарастват. Въпреки 10% нарастване на заплащането в армията ни обаче, към момента остава неуреден казусът с дефицитът на фрагменти.

Днес първите си офицерски пагони ще получат през днешния ден курсантите от випуск 2023 на Висшето военноморско учебно заведение (ВВМУ) във Варна, заяви Българска телеграфна агенция. Церемонията е част от честването на 144-ата годишнина от основаването на Военноморските сили (ВМС) на Република България. Производството на курсантите ще бъде, по традиция, на Морската гара във Варна. На тържеството ще участват министърът на защитата Тодор Тагарев и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

През тази година постоянна форма на образование във ВВМУ приключват 20 курсанти. От специализация „ Корабоводене за Военноморски сили ” са шестима, още толкоз приключват „ Военноморски информационни и радиотехнически системи ”, а осем – „ Корабни машини и механизми за Военноморски сили.

Първенец на випуска е курсант-мичман Лилия Петева Костадинова с общ триумф 5,80. Завършващите с отличен триумф са общо шестима.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР