Продължаващ ръст в активността на пазара на търговски площи, воден

...
Продължаващ ръст в активността на пазара на търговски площи, воден
Коментари Харесай

Тенденция: 60% от сделките с търговски площи са в ритейл паркове

Продължаващ растеж в интензивността на пазара на търговски площи, воден главно от динамичността при ритейл парковете, бе регистриран през второто тримесечие на 2023 година. Общият размер на новоподписаните контракти за отдаване чартърен доближи 60 000 кв. м, като от тях 60% са за площи в ритейл паркове, а други 34% - за обекти в търговски центрове. Това демонстрират данните на консултантската компания за бизнес парцели Cushman&Wakefield Forton.
Експарнзията на търговците е главен мотор на пазара
„ Експанзията на търговците в ритейл паркове остава главен мотор на пазара, само че отчитаме и приемлива динамичност в комерсиалните центрове. Тези трендове водят до растеж в заетостта, макар ограниченията за оптимизация на площите, които взеха някои търговци на фешън артикули. В кратковременен проект чакам наемната интензивност да продължи, което евентуално ще докара до равномерен растеж на наемните равнища. Тя още веднъж ще бъде движена основно от ритейл парковете, като до края на годината се чака откриването на още шест такива обекта с 60 000 кв. м РЗП ”, разяснява Явор Костов, ръководещ сътрудник в Cushman&Wakefield Forton.

В дълготраен проект спомагателни 180 000 кв. м са в развой на създаване, се споделя още в разбора на компанията. През миналото тримесечие на пазара се появиха два нови ритейл парка с размер от 35 000 кв. м. Динамиката се дължи в огромна степен на дискаунт веригите, които уголемяват активността си, бюджетните марки за облекло и спортните магазини.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР