Продължаването на санкциите срещу Русия може да доведе до катастрофално

...
Продължаването на санкциите срещу Русия може да доведе до катастрофално
Коментари Харесай

Путин шантажира отново Запада: Санкциите срещу Русия ще имат катастрофални последици

Продължаването на глобите против Русия може да докара до пагубно повишение на цените на ресурсите на енергийните пазари, съобщи през днешния ден съветският президент Владимир Путин, представен от Ройтерс.

" Да, ние знаем, че европейците се пробват да заменят съветските енергийни доставки. Както и да е, чакаме в следствие от тези дейности да се стигне до увеличение на цените на природния газ на пазарите, което да докара до повишаване на енергийните запаси за крайните консуматори ", съобщи Путин по време на среща с публични лица, излъчена по държавната телевизия.

" Всичко това още веднъж демонстрира, че санкционните ограничавания против Русия предизвикват доста повече вреди на страните, които ги постановат. По-нататъшното потребление на наказания може да докара до даже още по-тежки, без пресилване - даже пагубни, последствия за международния енергиен пазар ", сподели съветският държавен глава.

Цените на газа в Европа се покачиха през 2021 година, откакто доставките не съумяха да покрият търсенето, тласкано от възобновяване след пандемията от ковид. Те скочиха още повече, откакто съветски войски навлязоха в Украйна на 24 февруари и в този момент референтната спотова цена е над два пъти по-висока от равнището при закриването на търговията на 23 февруари.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР