Продължаваме промяната взе проучвателния мандат за формиране на кабинет от

...
Продължаваме промяната взе проучвателния мандат за формиране на кабинет от
Коментари Харесай

Какъв ще е кабинетът Денков и кой ще го подкрепи?

" Продължаваме промяната " взе проучвателния мандат за образуване на кабинет от президента Румен Радев.

" Разговорът ни с президента беше извънредно изчерпателен. Основата беше сложена с този план за решение, който предложихме, и който слага въпросите върху какво би трябвало да се концентрираме като национални цели, които да ни обединят, и като задания, които да свършим дружно, търсейки болшинство в Народно събрание. Това е и най-трудната част от задачата ", разяснява след срещата с президента акад. Николай Денков, номиниран от Политическа партия за министър председател, и добави:

" За момента имаме 109 народни представители, до момента в който приемането на законите за осъществяване на тези задания изискват болшинство. Така че това е същинската полемика, която следва. Чувствам се задоволен, че диалогът с президента и екипа му беше концентриран върху тези задания, които имаме да решаваме ".

Според Денков има късмет предлаганата от Политическа партия декларация да бъде подкрепена:

" Но с изключение на " Възраждане ", която явно има напълно други показа за това по какъв начин би трябвало да се развива България, аз чакам, че ГЕРБ и Движение за права и свободи съвсем без изключения биха могли да поддържат всяка една от тези цели и действия. Ако бъде подкрепена декларацията, тя ще остане като документ, който сплотява всички политически сили оттук-нататък. Ако има такова позитивно решение, тогава ще търсим състав на Министерски съвет, който да може да извърши тези действия със наличие ".

Днес в 14 часа Политическа партия са поканили всички парламентарни сили да дойдат за разискване на текста на декларацията. 

Всички старания са ориентирани към реализирането на втория мандат, не обсъждаме трети, сподели Денков в отговор на журналистически въпрос.

Имена на министри не са обсъждани, даже с " Демократична България ", в това число и за ресори. Твърде рано е, акцентира кандидат-премиерът.

Преди това номинираният за министър председател акад. Николай Денков разгласи пред президента, че приема досието с ясното схващане, че задачата му е извънредно сложна.

" Много хора дори споделят, че е невъзможна. Въпреки това ние сме уверени, че би трябвало да създадем всичко, което е належащо, с цел да съставим държавно управление през сегашния мандат ", уточни той

Според него са насъбрани доста проблеми, забавени са доста промени, по тази причина и България се потребност от държавно управление, което да сплотява хората и да взема решение техните проблеми.

" Дефинираме 4 национални цели, които считаме, че сплотяват хората и политическите обединения, и да създадем лист от действия, които в случай че осъществим през 2023 година, ще се приближим към осъществяването на тези национални цели и ще върнем доверието на хората в политиците. В разискването на тези цели и осъществяването им се включиха 3 обединения - Демократична България, Българска социалистическа партия и БВ ", добави Денков.

Дали кабинетът с мандат на Политическа партия ще получи поддръжка и измежду ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане ". На какви отстъпки са подготвени от групировката на Кирил Петков и Асен Василев в името на това да има кабинет?
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР