Продължаваме промяната ще имат водеща роля при договарянето на нов

...
Продължаваме промяната ще имат водеща роля при договарянето на нов
Коментари Харесай

Христо Иванов: ПП ще имат водеща роля в договарянето на нов кабинет и премиер

" Продължаваме промяната " ще имат водеща роля при договарянето на нов министър председател и кабинет. Те обезпечават и най-вече от гласовете, тъй като са с най-голямо посланичество, по този начин им е отредил народът с гласа си.

Това сподели пред публицисти съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

Позитивно оценяваме това, че президентът Румен Радев съобщи желанието си да направи съвещания преди да връчи третия мандат. Логиката е да се търсят допирни точки и в подобен кръг от съвещания ще участваме съществено. Трябва да се търси някаква реорганизация на болшинството, което имахме в четворната коалиция и на тази база да се сформира новият кабинет. Може би формулата минава през смяна въобще на метода на водене на договарянията и на взимане на решенията, разяснява Иванов.

Оттегляне на водачите от водещите места би могло да помогне, сподели той. Иванов още веднъж подсети, че парцелирането на властта е довело да проблемите в обединението. Според него не е неприятно целите, по които до момента са се споразумели сътрудниците, да се вкарат като декларация в Народното събрание и да се види какво болшинство има за тях.

За България не е добре да се върви на нови избори. Ако пристигна при нас третия мандат, сме длъжни да създадем по този начин, че да сработи, добави той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР