Продължаваме Промяната предлага на парламентарните групи да се обединят по

...
Продължаваме Промяната предлага на парламентарните групи да се обединят по
Коментари Харесай

ПП търсят съгласие в НС по обща програмна декларация, ако не - връщат мандат неизпълнен

" Продължаваме Промяната " предлага на парламентарните групи да се обединят по цели в програмна декларация, която да се гласоподава при започване на януари в пленарна зала. Това заяви на брифинг в Народното събрание Николай Денков, номиниран за министър-председател от " Продължаваме Промяната ".

Денков изясни, че програмната декларация се чака да съдържа увод, в който се изяснява определеният метод, съответни национални цели, към които да бъде прибавен лист с съответни законопроекти, които Народното събрание да прегледа през 2023 година

Той осведоми, че през днешния ден е изпратил писма до всички парламентарни групи, с които ги е помолил да изпратят оферти, които считат за значими - да бъдат включени в програмата на Народното събрание за идната календарна година.

Срокът за приемане на тези оферти е четвъртък вечерта, посочи Денков. По думите му в петък постъпилите оферти ще бъдат систематизирани. В петък следобяд от 14:00 часа сме поканили всички парламентарни групи за разискване на този лист. Идеята е да забележим дружно къде би могло да има общо сечение на цели, изясни Денков, представен от Българска телеграфна агенция. Той уточни, че след Нова година в първия работен ден канят още веднъж парламентарните групи, дали своите оферти, с цел да бъдат завършени национални предпочитани задания в програмна декларация.

Очакванията са в първите дни след 3 януари тази програмна декларация да бъде включена за гласоподаване в пленарна зала. Ако тя не получи поддръжка, ще върнем мандата несбъднат . Ако програмната декларация получи поддръжка, тогава стои въпросът по какъв начин би могъл да наподобява кабинетът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР