Продължаваме промяната предлага да бъде намален Данъкът добавена стойност върху

...
Продължаваме промяната предлага да бъде намален Данъкът добавена стойност върху
Коментари Харесай

ПП предлага да бъде намален ДДС за хляб, плодове и зеленчуци родно производство

" Продължаваме промяната " предлага да бъде понижен Данъкът добавена стойност върху хляба и плодовете и зеленчуци родно произвеждане. Обмисля се и понижаване на Данък добавена стойност за електрическата сила. 

По концепцията за понижаване на Данък добавена стойност към този момент се работи, заяви за БНР зам.-председателят на Комисията по бюджет и финанси Венко Сабрутев:

" От Политическа партия изпратихме питане към Министерство на финансите, с цел да се направи пресмятане и да стане ясно какви ограничения са вероятни, с какъв % тъкмо. Основно мислим за свалянето на Данък добавена стойност на обособени храни и облагане на свръхпечалбата от производството и търговията с електрическа сила ".

Тези ограничения са част от антиинфлационния пакет, който се приготвя от ръководещата коалиция:

" Това са предложенията на Политическа партия. Всяка една политическа мощ от обединението дава своите оферти, даваме ги на Министерството на финансите за калкулация и ще излезем с единно предложение ".

С какъв брой ще бъде понижен данъкът добавена стойност ще бъде ясно напълно скоро, съобщи сабрутев:

" Затова изпратихме въпросното питане до Министерство на финансите, с цел да могат да ни изчислят какъв ще бъде резултатът за приходната част на страната и, надлежно, да преценим какъв ще е резултатът и за крайните консуматори ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР